• Liturgisch centrum Immanuëlkerk

  • Liturgisch centrum Ontmoetingskerk

  • Liturgisch centrum De Rank

Nadat de Algemene Kerkenraad haar visie en financiële kaders voor de toekomt helder had, konden we daar als projectteam mee verder. Het resulteerde in een mondeling advies op hoofdlijnen, met een paar plaatjes, van het projectteam aan de Algemene Kerkenraad. De Algemene Kerkenraad was er blij mee!

Maar bij het verder invullen en concretiseren van het advies komen er toch nog weer vragen boven die om een antwoord vragen voordat het definitieve advies er ligt. In deze concretiseringsfase denkt een architect mee die de oplossingen meteen visualiseert. Heel handig, maar dan loop je toch weer tegen praktische vragen aan. Het blijkt allemaal niet zo eenvoudig, ook omdat budget niet onbeperkt is. Ondertussen schuiven de panelen. 

Zo blijkt bijvoorbeeld bij de verdere uitwerking van het ontwerp van het nieuwe Coenecoop College de aula te klein te zijn om er een kerkdienst van De Rank te houden, tenzij we van de ‘zittrap’ gebruik maken. Maar als we er dan zelf een sobere ‘kerkzaal’ naast bouwen (die we door de week verhuren) en wel de andere faciliteiten van het Coenecoop College gebruiken? Zo ontstaat er dus weer een nieuw creatief proces, dat we eigenlijk al afgerond hadden. Met een paar nieuwe scenario’s gaan we nog weer een keer rekenen, werkt de architect verder aan zijn sfeerimpressie en moeten we tot een afronding komen.

Want hoelang gaat dit nog duren? We denken eerder in termen van weken dan van maanden omdat al heel veel voorwerk is gedaan. Maar voordat dan weer het treintje van College van kerkrentmeester > de Algemene Kerkenraad > de wijkkerkenraden > nog een keer de Algemene wijkkerkenraad en uiteindelijk een gemeenteavond, weer op stoom is, zal nog even duren. Als projectteam zullen we ons uiterste best doen om de laatste slag zorgvuldig en ook voortvarend te maken.

Het proces blijvend in uw voorbede aanbevolen. 
Opnieuw hieronder dit bericht mijn contactgegevens. Schroom niet om te reageren.

Jan Boer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.06-11111538