• Liturgisch centrum Immanuëlkerk

  • Liturgisch centrum Ontmoetingskerk

  • Liturgisch centrum De Rank

College van Diakenen

Diaconie is afgeleid van het Griekse woord diakonia. Het betekent dienst, dienen. Door dienstbaar te zijn aan mensen en aan de samenleving, dichtbij en ver weg, wordt gestalte gegeven aan naastenliefde als één van de belangrijkste taken van de kerk. De diaconie heeft een Bijbelse opdracht om samen met de gemeente vorm te geven aan het diaconale werk. De diaconie is verantwoordelijk voor het diaconale werk zowel binnen als buiten de kerk, in binnen- en buitenland.

Het college van diakenen is het bestuur van de diaconie. De eindverantwoording ligt dan ook bij dit college.
Voor meer informatie of contact kunt u mailen naar de secretaris van het college: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANBI nummer voor belastingaangifte

Mogelijk wilt u uw giften aan de diaconale doelen, ZWO, diaconale acties, etc. meenemen in uw belastingaangifte. Dan zult u merken dat u op het belastingformulier ook het ANBI nummer van de organisatie waaraan gegeven wordt moet vermelden. Alle diaconale doelen binnen ’t Spectrum en De Rank mogen in uw aangifte geregistreerd worden op: “College van diakenen PGW”;  ANBI 824104146 (zie ook https://silasgroep.nl/kka/anbi-portaal/protestantse-gemeente-waddinxveen-diaconie/).

NB: Als u collectebonnen gebruikt dan kunt u die niet (opnieuw) aftrekken als gift, omdat de betaling van de collectebonnen via het College van Kerkrentmeesters (zie http://www.pgpknwaddinxveen.nl/index.php/college-van-kerkrentmeesters) loopt. Daar zijn ze dan wel aftrekbaar.

Samenstelling van het College van Diakenen: