• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op dinsdag 25 mei vindt de tweede gemeentevergadering plaats over het gebouwenplan van de Protestantse Gemeente Waddinxveen (PGW) ‘naar een (t)Huis’ en het beleidsplan ‘Heilzaam Present’.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk leden van De Rank de gelegenheid te geven bij deze vergadering in de Ontmoetingskerk aanwezig te zijn.
Daarvoor worden er twee bijeenkomsten gehouden, namelijk van 16.00 tot 17.30 uur en van 20.00 tot 21.30 uur. Het maximum aantal bezoekers per bijeenkomst is 60. Wijkgemeente ’t Spectrum vergadert op 26 mei.

Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) gaat ds. Harald Overeem om 9:30 uur voor in een gezamenlijke dienst in de Ontmoetingskerk. Voor deze dienst kunnen 15 bezoekers vanuit De Rank worden aangemeld. Aanmelden voor deze dienst kan (tot woe 12 mei 12:00 uur) via het formulier op de website. Let op: er is geen Kindernevendienst en oppas in deze dienst! De dienst wordt live uitgezonden via: dienstmeekijken.nl. 💡 Lees hier de preeksamenvatting.

Op zondag 16 mei gaat in de ochtenddienst ds. Z. de Graaf uit Katwijk aan de Rijn voor. De avonddienst wordt geleid door ds. Harald Overeem. 💡 Lees hier de preeksamenvatting.
Beide diensten zijn - na aanmelding - toegankelijk voor maximaal 30 mensen per dienst en worden ook beide uitgezonden via Youtube.

✒ Aanmelden voor de diensten
Kinderen aanmelden als je zelf niet naar de ochtenddienst gaat

Pinksteren en vuur hebben alles met elkaar te maken.

Geef je de Heilige Geest de ruimte in je leven dan spat de passie er bij jou van af. Dat is zichtbaar, merkbaar, voelbaar voor je omgeving.
Hoe? Deze en andere vragen kun je samen met een goede bekende beantwoorden tijdens Lopend Vuurtje op 1e en 2e Pinksterdag in Waddinxveen.

Je leest er alles over op www.meerinwaddinxveen.nl/lopend-vuurtje.

Met wie ga jij als een Lopend Vuurtje door Waddinxveen?

De Moederdag Verwenactie is een succes geworden!

Er zijn 26 prachtige boeketten rozen bezorgd. Daarnaast nog eens 22 mooi opgemaakte setjes flesjes gevuld met lathyrus en 18 ontbijtpakketten.
Met dank aan de bloemendames voor het vakkundig schikken van de flesjes en de boeketten.

Het eindresultaat van deze actie is, mede door een schenking van de rozen, een mooie netto opbrengst van € 682,22. Te verdelen over de Thuisfrontcommissie (TFC) van de familie Van der Maas en het kerkenwerk van De Rank.
Met dank aan alle bestellers!

De Evenementencommissie.

Bijbelleesavond 18 mei: Discipelschap, God volgen in de praktijk van alledag 

De laatste Bijbelleesavond van dit seizoen staat in het teken van discipelschap. Hoe volg je God in de praktijk van alledag?
Op dinsdagavond 18 mei zullen we hierover met elkaar doorpraten en kijken naar wat de Bijbel zegt over rijkdom en armoede, over omgaan met je geld.

De avond begint om 20:00u, iedereen is van harte welkom om mee te doen.  

Verhuizing Nederland
17 mei komen Dineke en Jos weer naar Nederland. Zij zullen, zoals al eerder gemeld, weer hun intrek nemen in hun huis aan de Linzenakker 42 te Waddinxveen. Hier zijn zij herenigd met Chris. Jos kan nog een aantal weken naar de Driestar in Gouda, voordat het schooljaar ten einde loopt. Na de zomer zal hij zijn middelbare school dus in Nederland afmaken. Gelukkig heeft Dineke al een nieuwe betrekking gevonden, te weten als ambulant hulpverlener bij Agathos Thuiszorg in Gouda.

Op zondag 7 maart heeft Margreet Bank aan de hand van foto's verteld over de huidige situatie in de medische kliniek. De foto’s waren gestuurd door Tamar Goossens, arts en onze contactpersoon bij het ondervoedingsproject. 

Schrijnend om te zien hoe jong kinderen nu al bij de kliniek komen en hoe sterk vermagerd. Maar wat mooi dan om te zien dat speciale voeding en behandeling kan helpen! Daarna keken we naar een filmpje van een baby die sterk vermagerd bij Noah’s Ark was gebracht. Liefdevol opgenomen door Piet en Pita is ze nu uitgegroeid tot een vrolijk meisje. Wat mooi om te zien dat hulp helpt! 

Sinds 1 januari 2021 wordt Inloophuis Domino gesteund door een non-profit kaartenwebshop. De initiatiefnemers van deze webwinkel schenken de winst die ze dit kalenderjaar maken aan het inloophuis.

De kaarten zijn fraaie dubbele kaarten met natuurfoto’s, geschikt voor veel gelegenheden. Er wordt een envelop bijgeleverd.
Bestel dus kaarten in de webshop en steun inloophuis Domino. De kaarten zijn ook te koop bij het inloophuis (Oosthaven 31c) en bij verkooppunten in Gouda (bijbelshop Samma) en Waddinxveen (Drogisterij Parfumerie Groenswaard, Zorgcentrum Souburgh en Stolk Orchids, G. van Dort Kroonweg 6).

Meer informatie over de Fioole Foundation: www.fioolefoundation.nl

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten