• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op zondag 25 september is Luuk Breedijk gedoopd. Onderstaand de uitleg van de liturgische schikking.

Filippenzen 2: 12-16
De witte zuidenwindlelies met de stervormige bloemen symboliseren de onberispelijke kinderen van God die schitteren als sterren aan de hemel. De blauwe hortensia’s staan symbool voor deze hemel.
De uitgebloeide hortensia’s liggend bij de schikking, staan voor een verdorven en ontaarde generatie. De opengelagen bijbel staat voor het Woord dat leven brengt.

Op dinsdag 4 oktober start FollowMe weer!.
FollowMe is catechisatie voor tieners van 12 t/m 16 jaar (klas 1 t/m 4).

De bijbel kan ons veel leren, dus dat gaan we doen! Over de 10 geboden en hoe je die in je dagelijks leven kan gebruiken. Hoe je kunt bidden (en of God ook terug praat), hoe de hemel er uit ziet en hoe we daar eigenlijk komen. Over zonde, vergeving en dankbaar zijn. 

Binnenkort hoop ik weer met belijdeniscatechese te gaan starten. Belijdeniscatechese is persoonlijk: je mag ontdekken wie God voor je wil zijn.
Het is ook leerzaam: met vragen die we hebben gaan we naar de Bijbel en mogen ontdekken welke richting God ons daarin wijst.

Vaak zijn het jonge mensen die belijdeniscatechese volgen. Maar je bent uiteraard nooit te oud (of te laat) om aan te haken! 
Wil je meer weten? Spreek me aan na een dienst, of bel of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ds Harald Overeem

Regelmatig zijn er op vrijdagavond ‘Mannenavonden’ waarop mannen uit de gemeente - maar ook heren buiten De Rank zijn van harte welkom - met elkaar onderzoeken wat de Bijbel zegt over jouw rol/taak als man, echtgenoot, vriend, vader, werknemer, (schoon)zoon, enzovoort en wat dit betekent voor jouw dagelijks leven.

De avonden zijn eenmaal per maand op vrijdag tussen 20.00 – 22.00 uur en hebben een wisselend onderwerp. In het afgelopen seizoen hebben wij bijvoorbeeld gesproken over de volgende thema’s: ‘Wat heb je zelf gehad aan je geloofsopvoeding, wat had je graag anders gezien en wat geef je door aan je kinderen en anderen?’ ‘Is er een bijbeltekst die veel voor je betekent en waarom?’ ‘Gemeente zijn, wat betekent dat voor jou?’ Of soms praten we na over een preek, die we op zondag hebben gehoord.

In het komende seizoen verzorgen vier predikanten een viertal avonden over enkele van de Tien Woorden of Geboden. We komen deze tegen als fundamentele leidraad in het Oude testament, maar verouderd zijn die geboden allerminst. Ze vertellen ons veel meer dan ‘wat wel en niet mag’. 

Ze leggen diep menselijke verlangens en neigingen bloot, gaan in op de omgang tussen mensen onderling en vertellen ons van Godswege over het goede leven. Hoe ziet dat eruit? 

De geboden die besproken zullen worden zijn het eerste (Vereer naast God geen andere goden), het tweede (Maak geen godenbeelden), het vijfde (Eer vader en moeder) en het zevende gebod (Pleeg geen overspel).
Dit raakt aan grote thema’s die vandaag de dag actueel en spannend zijn. 

Voor wie?
Onze wijkgemeente is gezegend met veel leden. Toch horen we vaak dat we elkaar zo weinig kennen. Daarom organiseren wij voor hen die zich aanmelden een ontmoetingsmoment, Blind-date genoemd, waarbij een gastadres bezoekers ontvangt en van tevoren niet weet wie die bezoekers zijn.

Wanneer?
Dit jaar willen we weer naar vaste data (zie hieronder) en ook willen we dit jaar een aantal bezoeken regelen tussen jongeren en ouderen.

Op de startzondag 18 september zijn allerlei activieiten binnen De Rank gepresenteerd die weer gaan starten.

Er is ook een nieuw activiteitenboekje gemaakt, waarin alle activiteiten vermeld staan met zo mogelijk de data en contactgegevens voor meer informatie.

Bij de schikking op avondmaalszondag 28 augustus 2022:

Groeien in liefde. Filippenzen 1: 1-11

God maakt nieuwe mensen van ons. Wij zullen groeien door Zijn liefde. De rozen in een hartvorm zijn eerst rood en later wit. De kleur wit staat voor volmaaktheid en zuiverheid. Wij zullen volmaakt en zuiver zijn op de dag dat Christus terugkomt. De lange roos die boven de schikking uitsteekt staat voor Christus.