• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

A.s. zondag 5 december is het 2e advent en wordt de ochtenddienst geleid door onze eigen predikant ds. Harald Overeem.
💡 Lees hier de preeksamenvatting (vanaf zondag).

In verband met de corona maatregelen is er geen avonddienst!

Van harte welkom in deze dienst!

Neem de aangescherpte corona maatregelen in acht - zie hier.

Aanmelden voor de ochtenddienst kan hier en de diensten worden ook uitgezonden via Youtube en Kerkomroep. Bij goed weer is er na de ochtenddienst gelegenheid om buiten koffie of thee te drinken en na te praten.

✒ Aanmelden voor de ochtenddienst

Teneinde het aantal corona besmettingen zo snel mogelijk te laten afnemen, willen wij ons als De Rank aansluiten bij het dringende advies van de overheid om alle contacten de komende periode te minimaliseren. Hierbij willen wij niet de grenzen opzoeken van wat wellicht nog mag, maar de essentie van het advies leidend laten zijn.

Daarom adviseren wij dringend om binnen De Rank de komende weken geen fysieke (jeugd)activiteiten te laten plaatsvinden en dus ook niet te verplaatsen naar andere momenten vóór 17:00 uur. In sommige gevallen is een digitale variant wellicht mogelijk.

Zondag 28 november is het eerste adventszondag en mogen wij uitkijken naar het wonder van kerst. In deze wereld waar van alles aan de hand is, mogen wij uitkijken naar ‘Het Licht’, naar de komst van de Redder, die hoop voor toekomst brengt voor alle volken.

En deze hoop, willen we ook delen met de kinderen van de kindernevendienst. We starten vandaag het kerstproject: Thuis in Bethlehem, dit project zal doorlopen tot en met eerste kerstdag. Tijdens dit project staan de verhalen van Ruth centraal. De verhalen staan in het teken van hoop voor een nieuwe toekomst vanuit het perspectief van een vluchteling.

We starten de verhalen met Ruth en Noömi en zullen eindigen bij de geboorte van Obed.

Sinds zondag 7 november gebruiken we de NBV21 als kanselbijbel. Het is een ‘verbeterde’ versie van de NBV en niet een geheel andere vertaling. Daarom verwachten we dat het gebruik van deze Bijbelvertaling als vertrouwd ervaren zal worden.

We kunnen ons voorstellen dat u voor eigen gebruik een editie van deze Bijbelvertaling aan wilt schaffen. In overleg met Kantoorboekhandel Burger kunnen we bij minimale afname van 50 bijbels een korting van 5% krijgen op de aanschaf van deze Bijbelvertaling. Daarom willen we u de mogelijkheid geven om via De Rank een editie van de NBV21 te bestellen.

Sinds we niet meer collecteren tijdens de kerkdienst, verdwijnen collectebonnen langzaam onder een laagje stof. Het geld dat u lang geleden heeft betaald voor deze bonnen staat nu op een bankrekening te wachten op een bestemming.

Het was vast uw bedoeling dat daar iets goeds mee werd gedaan. Sinterklaas heeft ook oog voor oude mensen en geeft u als tip het keukenproject voor de weduwen van Srebrenica. Het mooie is dat u dit project kunt steunen zonder dat het u op dit moment geld kost.
Wat u ooit betaalde kunt u nu een bestemming geven door de bonnen in het keukentje bij de uitgang achter te laten.

Op zondag 21 november hebben wij de gemeenteleden herdacht die dit kerkelijk jaar zijn overleden. Hun namen zijn: Otto Supusepa, Ans van den Berg – Blonk, Ina van Nielen, Marjo de Mik, Lijda Verbree – Prins, Cees Roos, Riet Roos – Rodenburg en Jan Russher.

In een gedenkmoment hebben familieleden de betreffende kaars aangestoken. 
In de spiegel zien we de glans van de herinneringen. De kapotte stukken geven het verdriet weer vanwege de gebrokenheid van ons bestaan en het moeten missen van hen die dierbaar waren.

Op zondag 14 november werd er gedoopt en hiervoor werd een liturgische doopschikking gemaakt.

Doorgeven van het geloof.

De witte rozen staan voor de Vader, Zoon en Heilige Geest.
De twee zuidenwindlelies staan voor de ouders van Nathan, Jordy en Linda.
De licht zalmroze roos staat symbool voor Nathan.

Corona richtlijnen

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten