• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van de 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albanië
Klik hier om naar de weblog van de fam. Van der Maas op de website bij de GZB te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in Albanië. Klik hier voor de Nieuwsbrieven.
Correspondentie adres | Steun het werk - doneer online (actuele stand).

 

Bijbelschool
Het schooljaar zit er alweer bijna op. Vanaf oktober tot en met juni studeren ongeveer 100 studenten aan deze parttime school. Elke maand is er een intensieve lesweek. In april
werd er lesgegeven in 3 leerjaren over: Kerkgeschiedenis, Huwelijkspastoraat en Ecclesiologie (= Wat zegt de Bijbel over kerk-zijn?). Op deze manier worden de studenten voorbereid om goede kerkleiders te zijn.
Naast de theoretische lessen zijn de studenten verplicht om actief te zijn in hun eigen kerk, bijvoorbeeld bij jeugdwerk, pastoraat, evangelisatie of het leiden van zondagse bijeenkomsten.

Fokusi kerken
In Albanië en Kosovo trekt de GZB nu ongeveer 4 jaar op met 12 tot 15 lokale kerken. Daarbij staat training van de leiders en gemeenteleden centraal. De materialen van IZB-Focus worden in aangepaste vorm gebruikt. Vandaar de Albanese naam ‘Fokusi’.
Intussen zijn er zes series geschreven. Aad gaat bij veel kerken langs om deze lessen te geven. Hij heeft bij de meeste boekjes handleidingen geschreven, zodat de Albanese collega’s ook steeds meer zelf de lessen kunnen geven.
Samen met de kerken is er recent een uitgebreide evaluatie geweest. De kerken zijn blij dat de GZB met hen wil samenwerken. Veel voorgangers voelen zich eenzaam. Het is voor hen bemoedigend om te merken dat ze er niet alleen voor staan. In het laatste boekje gaat het om het thema: ‘Gezonden door Jezus’.

De Nieuwsbrief van maart 2024 van Aad van der Maas over zijn werkzaamheden voor de protestantse kerkjes in Albanië en Kosovo.

Met een update over de samenwerking met de kleine gemeentes in Albanië en Kosovo, de ISTL Bijbelschool, online bijbelcursussen van GlobalRize en nieuwe GZB-werkers gezocht.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen / downloaden.

De Nieuwsbrief van december van Aad van der Maas over zijn werkzaamheden voor de protestantse kerkjes in Albanië en Kosovo.

Met een update over de bijbelcursussen die worden gegeven, de conferentie met kerken uit Albanië en Kosovo, de diploma-uitreiking op de bijbelschool, een bijzondere hernieuwde kennismaking en hele speciale Albanese verkeersborden.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen / downloaden.

Speculaasactie
Ook dit jaar heeft de TFC van de familie Van der Maas een speculaasactie georganiseerd. We konden u een mooi en smaakvol pakket met speculaasvariaties aanbieden van bakkerij ’t Stoepje. De pakketten zijn vanaf 19 november door u opgehaald of door ons gedistribueerd. De speculaasactie heeft het recordbedrag van € 869,- opgebracht, waarvoor onze dank en dankbaarheid.

Conferentie
Eind november heeft Aad met 14 lokale kerken uit Albanië en Kosovo een conferentie gehouden. Het doel was vooral gericht op bemoediging. Veel kerkleiders hebben kleine kerkjes op afgelegen plekken.

De ThuisFrontCommissie (TFC) van de familie van der Maas organiseert ook dit jaar weer een speculaasactie.

We kunnen u een mooi en smaakvol pakket met speculaas variaties aanbieden van bakkerij 't Stoepje.
In dit pakket zit:
- 1 plak roomboter gevulde speculaas (met amandelspijs)
- 1 pak speculaas molens (14 stuks)
- 1 zak chocolade kruidnoten (400 gram)
- 2 stuks speculaas brokken

Er is weer een Nieuwsbrief verschenen over het werk van Aad van der Maas voor de GZB in Albanië en Kosovo.

Lees hier de nieuwsbrief.

Artur Tushi
Eén van de voorgangers waar Aad regelmatig contact mee heeft is Artur Tushi, voorganger van de Evangelicale Gemeente, Het levende water in Berat. Artur is 46 jaar en kwam op zijn 18e tot het geloof.
Voordat hij ging geloven dronk hij, rookte hij en had hij problemen met de politie. Dat is sinds hij tot geloof is gekomen niet meer het geval. God riep hem om voorganger van de gemeente in Berat te worden, spannend omdat hij daarvoor een meubelzaak laat gaan, kan hij nog voorzien in het onderhoud van zijn gezin?