• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van de 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albanië
Klik hier om naar de weblog van de fam. Van der Maas op de website bij de GZB te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in Albanië. Klik hier voor de Nieuwsbrieven.
Correspondentie adres | Steun het werk - doneer online (actuele stand).

 

Speculaasactie
Ook dit jaar heeft de TFC van de familie Van der Maas een speculaasactie georganiseerd. We konden u een mooi en smaakvol pakket met speculaasvariaties aanbieden van bakkerij ’t Stoepje. De pakketten zijn vanaf 19 november door u opgehaald of door ons gedistribueerd. De speculaasactie heeft het recordbedrag van € 869,- opgebracht, waarvoor onze dank en dankbaarheid.

Conferentie
Eind november heeft Aad met 14 lokale kerken uit Albanië en Kosovo een conferentie gehouden. Het doel was vooral gericht op bemoediging. Veel kerkleiders hebben kleine kerkjes op afgelegen plekken.

De ThuisFrontCommissie (TFC) van de familie van der Maas organiseert ook dit jaar weer een speculaasactie.

We kunnen u een mooi en smaakvol pakket met speculaas variaties aanbieden van bakkerij 't Stoepje.
In dit pakket zit:
- 1 plak roomboter gevulde speculaas (met amandelspijs)
- 1 pak speculaas molens (14 stuks)
- 1 zak chocolade kruidnoten (400 gram)
- 2 stuks speculaas brokken

Er is weer een Nieuwsbrief verschenen over het werk van Aad van der Maas voor de GZB in Albanië en Kosovo.

Lees hier de nieuwsbrief.

Artur Tushi
Eén van de voorgangers waar Aad regelmatig contact mee heeft is Artur Tushi, voorganger van de Evangelicale Gemeente, Het levende water in Berat. Artur is 46 jaar en kwam op zijn 18e tot het geloof.
Voordat hij ging geloven dronk hij, rookte hij en had hij problemen met de politie. Dat is sinds hij tot geloof is gekomen niet meer het geval. God riep hem om voorganger van de gemeente in Berat te worden, spannend omdat hij daarvoor een meubelzaak laat gaan, kan hij nog voorzien in het onderhoud van zijn gezin?


Lees hier de laatste Nieuwsbrief van Aad van der Maas (juni 2023)

Wil je meer weten over de uitzending van Fam. Van der Maas naar Albanië, klik dan hier.

Opstarten kleine bedrijfjes
In de tweede week van juni heeft Aad gesprekken met zakenmensen uit Nederland, die mee willen helpen bij het opstarten van kleine bedrijfjes of het bijstaan van bestaande bedrijfjes. Het betreft zeven serieuze kandidaten die zeer betrouwbaar lijken. De plannen zijn zeer divers, van een taalschool, een meubelmakerij, een recyclingbedrijf, tot het opstarten van bijvoorbeeld een gastenverblijf. Aad hoopt dat de gesprekken ertoe leiden dat Albanezen een goed lopend bedrijfje kunnen hebben, met advies en begeleiding vanuit Nederland.

Met Pinksteren is verteld dat Aad gevraagd is om nog 2 jaar langer in Albanië te blijven. De Kerkenraad heeft ermee ingestemd om “uitzendende gemeente” te blijven.

Aad wordt door de GZB (Gereformeerde Zendingsbond) uitgezonden, maar deze uitzending moet natuurlijk ook gefinancierd worden. De GZB heeft met de Rank afgesproken dat wij, als “uitzendende gemeente”, ons best doen om de helft van de kosten bij elkaar te brengen.

Er zijn 45 vaste donateurs die al langere tijd deze uitzending ondersteunen. Wij hopen dat ze dit nog 2 jaar langer willen blijven doen!

Aad in Nederland
Zoals u weet zijn Dineke, de Chis en Jos alweer geruime tijd woonachtig in Nederland. Aad is voornamelijk werkzaam in Albanië en de regio, maar in maart was Aad weer even in Nederland voor het gezin. Wanneer Aad in Nederland is, houdt hij zich voornamelijk bezig met het vertalen en contextualiseren van de materialen die hij gebruikt in de kerken. In april ging Aad weer terug naar Albanië en Kosovo.