• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Allereerste QRst-wandeling van Waddinxveen is in Triangel

Van donderdag 14 tot en met dinsdag 19 december kun je in Triangel een QRst-wandeling maken.
Je loopt dan door verschillende straten van bord 1 tot en met bord 7 en scant de ene na de andere QR-code op die borden om een bijzondere scène uit Expeditie Bethlehem op je mobiel te bekijken.
Je kunt de wandeling alleen of met wie je maar wilt én zo vaak je wilt maken.Bakkers klaar? Bestellen maar!


De bakkers van de Evenementencommissie gaan dit jaar weer de uitdaging aan om een grote hoeveelheid oliebollen te bakken en te verkopen voor het goede doel.

Dit jaar wordt de opbrengst verdeeld tussen het Noah's Ark (kinderhuis in Oeganda) en De Rank.

De oliebollen kosten € 1,25 per stuk. Via het bestelformulier kunt u aangeven hoeveel oliebollen u wilt en hoe laat u die - op zaterdag 30 december 2022 - wilt komen halen op Klaverveld 1 (route).
Of, nog handiger, laten thuisbezorgen tegen een vergoeding van € 2,00 (minimaal 10 oliebollen). Wacht niet te lang met bestellen want de bakcapaciteit is beperkt!

Het kerstproject van 2023 gaat over Jesaja. Jesaja is een bijzonder Bijbelboek, waarin de profeet een waarschuwende en hoopvolle boodschap van God aan het volk Israël laat horen. Er is bijna geen ander Bijbelboek in het Oude Testament dat in het Nieuwe Testament zo vaak wordt aangehaald als Jesaja. Dit is een boek vol goed nieuws, Evangelie. Vanwege alle verwijzingen naar de Messias wordt Jesaja ook wel het vijfde Evangelie genoemd.

Op de derde zondag van Advent is er 's avonds een kerstzangdienst. We staan stil bij een gedeelte uit Jesaja 8 en 9 en zingen liederen om God te aanbidden. Liederen over zijn koningschap, over zijn licht dat schijnt in de duisternis en de vrede die Hij brengt in een wereld van onrecht en geweld.

Droge rivierbeddingen - Bron van Water 
Zoals u weet, sparen we dit jaar, voor het tweede jaar, voor de aanleg van dammen in droge rivierbeddingen in Kenia. Zodat het water dat in het regenseizoen valt, kan worden opgevangen. Doordat er dan water blijft staan, komt er vruchtbare grond, waarop groente en dergelijke verbouwd kan worden. Ook worden er pompen en netkassen geplaatst. Alles bij elkaar zijn de kosten per dam ongeveer € 6.000,-.  We hoorden dat voor het regenseizoen de vierde dam ook klaar is gekomen. Dat is mooi om te horen!

Speculaasactie
Ook dit jaar heeft de TFC van de familie Van der Maas een speculaasactie georganiseerd. We konden u een mooi en smaakvol pakket met speculaasvariaties aanbieden van bakkerij ’t Stoepje. De pakketten zijn vanaf 19 november door u opgehaald of door ons gedistribueerd. De speculaasactie heeft het recordbedrag van € 869,- opgebracht, waarvoor onze dank en dankbaarheid.

Conferentie
Eind november heeft Aad met 14 lokale kerken uit Albanië en Kosovo een conferentie gehouden. Het doel was vooral gericht op bemoediging. Veel kerkleiders hebben kleine kerkjes op afgelegen plekken.

Op dinsdag 9 januari is er weer een inloopmiddag. Op deze middag zal de film "God's not dead 2" worden vertoond.

Hieronder een korte beschrijving van waar deze film over gaat en bekijk hier een korte trailer van de film.

Lee hier meer informatie