• Liturgisch centrum Immanuëlkerk

  • Liturgisch centrum Ontmoetingskerk

  • Liturgisch centrum De Rank

Om u weer een inkijkje te geven in het proces treft u hieronder een overzicht aan van de scenario’s die we globaal onderzoeken.

In de symbolen ziet u de kerkgebouwen terug. In de kleine letters eronder welke wijkgemeente van betreffende gebouw gebruik maakt in een bepaald scenario. DT staat dan voor Doortocht, de wijkgemeente die te zijner tijd vermoedelijk zal ontstaan door het samengaan van de Immanuëlkerk en de Ontmoetingskerk.

Overigens laten we ons graag attenderen op scenario’s die we mogelijk over het hoofd zien. Om u een beeld te geven van de fase van het proces in het projectteam ziet u hierbij (tot het verder uitgewerkt is) een bewust wat vage impressie hoe we momenteel de criteria langs de scenario’s houden voor een eerste schifting. Met een kleur geven we bij elk scenario aan of het voldoet aan de betreffende criteria. Wat past wel en wat niet en in hoeverre kunnen de kerkgebouwen aangepast worden zodat het wel past. Met name de financiële aspecten moeten daarin nog verder uitgewerkt worden. Ook de mogelijkheden in het nieuwe Coenecoop College en bij de burgerlijke overheid zijn daarin sterk medebepalend. Dat heeft nog even tijd nodig voordat we daar uitsluitsel over krijgen.

In een volgende update zullen we ook iets meer over de criteria schrijven. Bovengenoemde is in de Algemene Kerkenraad besproken en momenteel buigen de wijkkerkenraden zich hierover. De verdere uitwerking van het op de laatste gemeenteavond gepresenteerde ‘programma van eisen’ vanuit de verschillende wijkgemeenten zal binnenkort op de website worden geplaatst. 

Het proces blijvend in uw voorbede aanbevolen. Opnieuw hieronder dit bericht mijn contactgegevens. Schroom niet om te reageren.

Jan Boer | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-11111538