• Banner Welkom in De Rank
 • Coenecoop College, locatie van De Rank
 • Liturgisch centrum De Rank, wit

 • Liturgisch centrum De Rank, paars

De Rank - Catechisatie

Ook dit seizoen is er weer catechisatie.

Tijdens de catechisatie leren we over God, de bijbel, de kerk. We lezen met elkaar de bijbel, bidden en praten over wat het betekent als je in God gelooft.

Voor wie is er catechisatie?

  • Voor de groepen 7 en 8 van de basisschool is er Basiscatechese. Deze catechese vindt één keer in de twee weken plaats tijdens de ochtenddienst. Iedereen uit groep 7 en 8 is van harte welkom. 
   Het is dus tijdens de kerkdienst en als er basiscatechese is dan staat er een lantaarn aan in de kerk!
   We zitten in het achterste lokaal zodat we veel herrie kunnen maken 😜. We verzamelen op de zondagen dat er basiscatechese is in de hal bij de ingang van de school. Om 10 uur, als de kerkdienst gaat beginnen gaan we met elkaar naar het lokaal voor de basiscatechese. Voor het einde van de kerkdienst komen we tegelijk met de kinderen van de kindernevendienst terug in de kerkzaal. We staan dan als groep bij het orgel, zingen het laatste lied mee en ontvangen de zegen.
   Het zou fijn zijn als je zelf een bijbel meeneemt, maar mocht je hem vergeten zijn dan pak je er gewoon één uit de kast. De basiscatechese is meestal om de week, maar niet altijd. Hieronder zie je een link naar de geplande datums voor de Basiscatechese. Schrijf ze op de kalender, plak ze op de koelkast of in je bijbel, zodat je zal altijd bij de hand hebt. We hopen op een fijne tijd met elkaar! Zie we jou ook?

   Hartelijke groet, Paul, Elise, Leonoor en Marlies
   Coördinatie: Marlies Smit (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


   Zoek in de kalender op "Basiscatechese" voor de geplande data.


  • Voor de klassen 1 t/m 4 van het voortgezet onderwijs is er "Follow Me.

   De methode die we volgen is Re:actie van Follow Up! God heeft ons een bericht gestuurd. Een bijbel vol met berichten eigenlijk. Maar ja, hoe moet je daarop reageren?
   Je hebt Gods mailadres niet…. Dit seizoen denken we met elkaar na hoe je in actie kunt komen. Er zijn nl verschillende manieren om God een berichtje terug te sturen. Eigenblijk is God heel gemakkelijk te bereiken.
   Dit seizoen gaan we met de tieners ontdekken hoe we dat kunnen doen.

   Elke dinsdagavond gaan we om 19.30 uur van start in de Immanuelkerk. De avond duurt ongeveer een uur.

   De groepen zijn als volgt verdeeld, afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers:
   - Groep 1: leeftijd 12 t/m 14 jaar (klas 1/2) leiding: Elze en Edwin
   - Groep 2: leeftijd 14 t/m 16 jaar (klas 3/4) leiding: Matthias en Bettina

   Coördinatie: Edwin Wijnja (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0653272265)

   Zoek in de kalender op "FollowMe" voor de geplande data.


  • Voor de 'oudere jongeren' (jong volwassenen) is er de Gemeente Groei Groep voor Jong Volwassenen. Ook hier wordt met elkaar gesproken over het geloof. Klik hier voor meer informatie


  • Belijdeniscatechisatie
   Naar belijdeniscatechese gáán, betekent niet automatisch dat je belijdenis gaat dóén. Wat dan wel?
   Onder meer dit, dat je op zoek gaat naar wie God voor je is. Misschien heb je dat al wel wat duidelijk, maar heb je ook je vragen. Dit is altijd mijn ideale belijdeniscatechese: dat we én onze vragen stellen, én ons geloofsleven verdiepen rond een opengeslagen Bijbel. Vaak is het zo dat jonge mensen belijdeniscatechese volgen (wat is jong?). Toch zijn er ook dertigers, veertigers, vijftigers, … die geen belijdenis hebben gedaan. Het zou mooi zijn als we ook wat leeftijden betreft een gevarieerde groep hebben. Dat geeft waardevolle geloofsgesprekken! Data en locatie leggen we pas vast als er een groep is. Wil je meer weten? Bel of mail me gerust.
   Ds Harald Overeem (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor meer informatie over de catechisatie binnen De Rank neem je contact op met:

 

Corona richtlijnen

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten