• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op zondag 23 juni is er weer een gemeentezondag. Zet deze datum alvast in de agenda. Thema van deze gemeentezondag is: Groeien in geloof en omzien naar elkaar. In de dienst (van 11:00 uur) zal bij dit thema stil worden gestaan en vieren we met elkaar het avondmaal. Ook zal er op deze gemeentezondag aandacht gegeven worden aan hoe we na de zomer vorm willen geven aan het verbinden in kringen. Eerder is hier de visie over gedeeld, zie hieronder.

Na de dienst zullen we met elkaar lunchen, er wordt een Agapè-maaltijd georganiseerd, meer informatie hierover volgt. De maaltijd is een mooi moment om elkaar te ontmoeten. De maaltijd speelt in het evangelie en het leven van Jezus een grote rol. Er is dan volop ruimte om door te praten over de dienst en het verbinden in kringen. Na de maaltijd is er een korte afsluitende viering waarin we een aantal liederen zullen zingen. Uiterlijk 14:00 uur sluiten we met elkaar af. We hopen op een mooie dag met elkaar.

 

Visie op kringen

De Rank is een kerkelijke gemeenschap die gelooft dat Jezus Christus en relatie met Hem het meest waardevolle is in dit leven. Daarom willen we samenkomen, elkaar ontmoeten in samenkomsten en onderlinge relaties en naar buiten toe de blijdschap van het geloof in Jezus Christus laten zien.  

We zien een gemeente voor ons die zich met elkaar verbindt in kringen. De kring kan een plek zijn waar gemeenteleden mogen leren om met elkaar om te gaan zoals Jezus met ons omgaat. Vanwege de grootte van de gemeente kan de kring een model zijn om persoonlijk en diepgaand contact met elkaar te hebben in een veilige omgeving.  

In een kleine kring ben je door onderlinge betrokkenheid het lichaam van Christus. Je ontmoet elkaar regelmatig en zo bemoedig en inspireer je elkaar. Het is een plek waar geestelijke groei wordt gestimuleerd en waar geloofsverhalen worden gedeeld. Je bespreekt met elkaar een thema en bid samen, ook is het een plek waar vriendschap kan groeien en hulp geboden kan worden als dat nodig is.