• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op de persconferentie van vorige week werden, met de nodige voorzichtigheid, enkele versoepelingen aangekondigd. De kerken werden niet genoemd. Niettemin ziet ook de landelijke kerk ruimte voor enige versoepeling.

In de afgelopen week kwam de Werkgroep Erediensten Nieuwe Stijl (WENS) weer bij elkaar. Zij signaleert de grote impact die de maatregelen hebben op (groepen binnen) onze gemeente. Zij heeft daarom de volgende voorstellen aan de kerkenraad gedaan, die hiermee ingestemd heeft.

  1. Het uitnodigen van de groep jongeren/ jongvolwassenen voor de kerkdiensten van 7 en 14 maart. Voor deze groep zijn er nog geen versoepelingen in het vooruitzicht gesteld. HBO/universiteiten zijn nog gesloten, geen sport, geen ontmoetingen met meerdere personen. Voor veel jongeren is dit een zware tijd. We nodigen hen uit voor de diensten op de komende twee zondagen: het is een beperkte groep en bij hen zijn de risico’s bij besmetting kleiner. Deze groep zal uitgenodigd worden via de leiding van Connect en zich ook aanmelden. Uiteraard zullen alle corona maatregelen die al golden ook hier van toepassing zijn.

  2. Tevens zal de kindernevendienst weer worden opgestart, waarbij de kinderen door de ouders gebracht en gehaald kunnen worden. De ouders kunnen dus niet de dienst in het Coenecoop College bijwonen. Voor zondag 7 maart worden de kinderen uitgenodigd door de leiding van de kindernevendienst. Daarna is het formulier op de website weer ‘open’ (vanaf zondag 8 maart) en kunnen de kinderen op die manier worden aangemeld tot de voorafgaande zaterdag 1200 uur. Ga voor het aanmelden van de kinderen naar: knd.derankwaddinxveen.nl.

De overige maatregelen blijven allemaal van kracht; in de dienst zal dus nog steeds 1 zanger(es) zijn en het aantal medewerkers aan de diensten blijft geminimaliseerd.

De kerkenraad van De Rank