• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Zowel vorig jaar als dit jaar is er in De Rank - vanwege de corona pandemie - geen Rommel- en Snuffelmarkt geweest. Dit betekent dat de schuur van de Smitshoeve al ruim anderhalf jaar helemaal vol staat met spullen zonder het uitzicht dat hier op korte termijn verandering in komt. Dit komt de kwaliteit van de spullen uiteraard niet ten goede. Normaliter is de schuur na de Rommelmarkt in mei altijd helemaal leeg en gaan we na de zomer weer nieuwe spullen inzamelen.

Een ander gevolg hiervan is dat we hierdoor niet de goede doelen en onze wijkgemeente hebben kunnen ondersteunen met de opbrengst van de markten. We hebben in het afgelopen jaar wel de nodige acties gehouden: vorig jaar de 1,5-meter-verwen-actie, de bloembollenactie en de oliebollenactie en in de afgelopen maand de moederdag-verwen-actie.

En hoewel ook deze acties een mooie opbrengst lieten zien, halen we bij lange na niet de opbrengst die we als evenementencommissie in de 'normale' jaren konden overmaken naar de goede doelen en de kerkrentmeesters van onze eigen gemeente.

Schenken
Vanwege het bovenstaande hebben we besloten om de rommelmarktspullen (nu het meeste nog 'goed' is) te schenken aan de organisatie GAiN (Global Aid Network*). Alle spullen zullen door deze organisatie worden opgehaald en vervolgens worden vervoerd naar en verstrekt aan mensen in de allerarmste landen in Oost-Europa en Afrika. De spullen krijgen dus allemaal een goede bestemming bij mensen die deze spullen heel goed kunnen gebruiken. Het enige wat niet mee zal gaan is een aantal spullen die we op dit moment al via sociale media (Facebook) aan het aanbieden zijn. En ook de boeken (ruim 100 dozen) zullen in Nederland blijven - deze zijn in Oost-Europa en Afrika niet erg veel gevraagd 😉.

Sponsoren en vakantieboeken
Dat betekent wel dat er geen 'opbrengst' is voor deze spullen en dus ook niet voor de goede doelen. Wij willen hiervoor een beroep op u doen. Komt u gewoonlijk naar de rommelmarkt van De Rank en geeft u dan een bepaald bedrag uit aan bloemen, een pannenkoek of een paar boeken? Of bent u geen 'rommelmarkt-mens' maar wilt u wel de goede doelen steunen?
Dan kunt u een bedrag schenken en overmaken. De evenementencommissie zal deze bedragen dan evenredig verdelen en bestemmen voor:

Bij een sponsorbedrag van minimaal € 7,50 kunt u ook een tasje met 10 (tweedehands) boeken van uw favoriete genre aankruisen. Leuk voor de vakantie! U ontvangt dan vóór de zomervakantie bericht over het moment van bezorgen/afhalen van het boekentasje**. Onder het motto:  "U moet zelf de vakantie boeken - wij zorgen voor de vakantieboeken!" 😀

Win-win-win
Met deze actie beoogt de Evenementencommissie een win-win-win situatie te creëren: 

  • het helpen van de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika door het schenken van de spullen
  • het helpen van de goede doelen die met uw sponsorbedrag worden gesteund
  • tasje(s) met boeken in uw favoriete genre voor de vakantie

Bovenal krijgen alle ingezamelde spullen een goede tweede bestemming!

Wij rekenen op een goede respons op dit besluit en de sponsor actie.
Laat het ons weten als u hierover nog vragen heeft of mogelijk nog (andere) suggesties. Hiervoor is ook ruimte op het sponsorformulier (zie de knop onderaan dit artikel).

De evenementencommissie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(*) Over GAiN:
De hulporganisatie GAiN bestaat om de liefde van God te laten zien in woord en daad aan mensen wereldwijd die lijden en in nood zijn door (noodhulp) en ontwikkelingsprojecten. GAiN is een christelijke hulpverleningsorganisatie die armoede en onrecht bestrijdt in de meest kwetsbare samenlevingen en gebieden.

“Waar samenlevingen gebukt gaan onder armoede en ongelijkheid, bieden wij zicht op een nieuwe toekomst. Dit doen we op een praktische manier, met hart en handen. Hierbij staan gelijkheid en menswaardigheid centraal. We hebben kennis en ervaring in de meest kwetsbare gebieden ter wereld. We beschikken over een sterk internationaal netwerk. We werken samen met lokale partnerorganisaties in 190 landen en hebben eigen projecten in meer dan 40 landen.”

(**) Het boekentasje
Dit is een tasje gevuld met 10 tweedehands boeken. U kunt niet zelf de boeken (titels) uitzoeken maar kunt wel uw favoriete genre aangeven. Op het sponsorformulier staan de beschikbare genres vermeld. U kunt ook voor een 'verrassingstasje' kiezen waarin u boeken van verschillende genres aantreft.

Klik op de knop hieronder om deze sponsoractie te steunen.

 

 

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten