• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Terugblik Rommelrondje
Op zaterdag 23 september organiseerde de evenementencommissie een rommelrondje voor leden van De Rank. Op deze dag werd er ook een rommelroute in Waddinxveen georganiseerd in het kader van de Nationale Burendag. De aanmeldingen zijn met elkaar gedeeld en dat resulteerde in bijna 170 deelnemende adressen, grote bekendheid en veel mensen die in actie kwamen om adressen te bezoeken.

Op de deelnemende adressen van De Rank, Molenring 115 bij Margreet, Noordeinde 2 bij Elze en Weidezoom 50 bij Cock en Annette, was al vroeg activiteit te bespeuren. De kramen werden opgebouwd of de complete huiskamer ingericht om de koopwaar uit te kunnen stallen. Het weer bleek achteraf mee te vallen, uitgaande van de voorspellingen, maar helemaal droog is het niet gebleven. Partytenten zijn ook handig als er een paar druppeltjes vallen.

Al snel kwamen de eerste kopers langs om hun slag te slaan. Op Noordeinde 2 had de evenementencommissie ook een aantal activiteiten voor kinderen georganiseerd. Na 10.00 uur meldden zich de eerste kinderen om eendjes te vangen, blik te gooien, te grabbelen of te rijden met de skelter, traptrekkers en loopauto. Er waren zelfs echte verkeerslichten om alles in goede banen te leiden. Al dat spelen maakte hongerig en een pannenkoek ging er, vanzelfsprekend, goed in. Ook de meegekomen ouders lieten zich verleiden om een pannenkoek te proeven.

Behalve dat er van alles te koop was, was er ook ruimte voor mooie gesprekken en leuke ontmoetingen. Om 14.00 uur, maar her en der wat later, kwam er een einde aan de activiteiten en kon met het opruimen begonnen worden.

En altijd spannend, het opmaken van de balans. De opbrengst van de drie verkooppunten was bestemd voor Jonneke die naar Noah’s Ark in Oeganda gaat, voor voedselpakketten om daar uit te delen (50%) en De Rank (50%).
Na afloop bleek de totale opbrengst € 756,50 te zijn, daar zijn we blij mee! Beide goede doelen krijgen binnenkort van onze penningmeester € 378,25 overgeboekt.

We bedanken, als commissie, iedereen die op welke wijze dan ook, zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

De evenementencommissie