• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van de 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albanië
Klik hier om naar de weblog van de fam. Van der Maas op de website bij de GZB te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in Albanië. Klik hier voor de Nieuwsbrieven.
Correspondentie adres | Steun het werk - doneer online (actuele stand).

FOKUSI
Wij hebben u al eerder geïnformeerd over het programma FOKUSI. De GZB is in 2020 een programma gestart om Albanese en Kosovaarse kerken te ondersteunen middels trainingen. De islam is in beide landen de heersende godsdienst. Dit programma wordt in de Albanese taal FOKUSI genoemd. Aad is zoals u weet o.a. coördinator van dit programma, waarvoor een twaalftal kerken is geselecteerd om aan deel te nemen. FOKUSI kent een zestal doelen;

Middels deze weg wil de familie van der Maas u hartelijk bedanken voor uw betrokkenheid met hun werk in Albanië.

Sinds 2017 voelen zij zich gedragen door uw gebeden, uw belangstelling en uw financiële ondersteuning. Dank u daarvoor!

GZB gebedsapp
Sinds 1 oktober heeft de GZB een eigen - gratis - app. Dagelijks wordt een gebedspunt gedeeld voor Gods wereldwijde kerk.

Er is weer een 'verse' Nieuwsbrief van de familie Van der Maas verschenen. Zij zijn in 2017 door onze gemeente, via de GZB, uitgezonden naar Albanië.

Aad geeft theologische vorming en ondersteuning aan de lokale kerken in Albanië en Kosovo, geeft les op de bijbelschool in Tirana en heeft het kerkenprogramma van de GZB in Albanië en Kosovo opgezet, onder de naam FOKUSI ("Focus").  In dat programma wordt gefocust op hoe we Jezus beter kunnen leren kennen en hoe we ons geloof handen en voeten kunnen geven in de wijk. Dineke geeft (engelse) les aan kinderen bij Alo!Mik. 

Bijbelschool
Intussen geeft Aad in de Bijbelschool de lessen zowel klassikaal in Tirana als online. Studenten uit de omgeving van Tirana komen naar de klas en studenten die verder weg wonen volgen het online. Met behulp van de laptops die door u zijn gedoneerd zijn in drie plaatsen in het zuiden van Albanië leercentra opgericht. De computers zijn met elkaar verbonden middels een televisie, zodat per locatie 5 tot 20 studenten mee kunnen doen.

De TFC van familie Van der Maas (uitgezonden vanuit onze gemeente naar Albanië) verkoopt in de periode 23 oktober tot en met 6 november een heerlijk speculaaspakket en het bijbels dagboek "Een Handvol Koren 2021".

Met de aanschaf van de speculaas en het dagboek ondersteunt u direct het werk van Aad en Dineke van der Maas in Albanië. Lees hier meer over deze uitzending.
Hieronder vindt u alle informatie over deze actie.

Laptops Bijbelschool
Onze oproep aan u m.b.t. laptops voor de ISTL Bijbelschool heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels zijn de laptops in Albanië gearriveerd. Een Nederlander die werkzaam is in Tirana is met de auto naar Nederland en terug geweest en heeft de laptops meegenomen. Oorspronkelijk waren de laptops bedoeld om toegepast te worden in de bibliotheek, zodat studenten materiaal konden opzoeken via internet en zodoende konden werken aan hun opdrachten. Dit betreft een 80-tal studenten van diverse kerken in Albanië en een enkeling uit Kosovo/Montenegro.

Er is weer een Nieuwsbrief van de familie Van der Maas. Ze zijn (behalve Chris) weer terug in Albanië. U leest in de Nieuwsbrief hoe het hen daar nu vergaat en ook over waar Aad met zijn werk nu mee bezig is.
Ook zijn de laptops die hier in Nederland zijn gedoneerd inmiddels op de plaats van bestemming in Tirana.

Veel leesplezier!

Klik hier om de Nieuwsbrief te openen.

Sinds 14 juli jl. is Aad weer terug in Albanië. Vanwege COVID-19 mag de Bijbelschool officieel nog niet starten en worden de lessen vanaf maart online aangeboden. Helaas zijn er studenten die hierdoor moesten afhaken omdat zij niet de beschikking hebben over een computer, laptop en internet. Aad probeert deze studenten te helpen waar mogelijk. In de tussentijd heeft Aad een tweetal online lessenseries in het Albanees ontwikkeld samen met de organisatie GlobalRize. Wanneer deze lessen
aanslaan zal Aad meer van deze lessen ontwikkelen.