• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

 

Hieronder de berichten met betrekking tot de uitzending van de 
familie Van der Maas (Aad, Dineke, Chris en Jos) vanuit onze wijkgemeente naar Albanië
Klik hier om naar de weblog van de fam. Van der Maas op de website bij de GZB te gaan.
Facebook-pagina Fam. Van der Maas in Albanië. Klik hier voor de Nieuwsbrieven.
Correspondentie adres | Steun het werk - doneer online (actuele stand).

Er is weer een Nieuwsbrief van de familie Van der Maas. Ze zijn (behalve Chris) weer terug in Albanië. U leest in de Nieuwsbrief hoe het hen daar nu vergaat en ook over waar Aad met zijn werk nu mee bezig is.
Ook zijn de laptops die hier in Nederland zijn gedoneerd inmiddels op de plaats van bestemming in Tirana.

Veel leesplezier!

Klik hier om de Nieuwsbrief te openen.

Sinds 14 juli jl. is Aad weer terug in Albanië. Vanwege COVID-19 mag de Bijbelschool officieel nog niet starten en worden de lessen vanaf maart online aangeboden. Helaas zijn er studenten die hierdoor moesten afhaken omdat zij niet de beschikking hebben over een computer, laptop en internet. Aad probeert deze studenten te helpen waar mogelijk. In de tussentijd heeft Aad een tweetal online lessenseries in het Albanees ontwikkeld samen met de organisatie GlobalRize. Wanneer deze lessen
aanslaan zal Aad meer van deze lessen ontwikkelen.

Sinans Atlas
In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli was Aad van der Maas een half uur te gast bij dit radioprogramma. Sinan praat met zijn gasten over het land waaraan zij hun hart verloren hebben. Dit levert fascinerende verhalen op. In het gesprek met Aad gingen zij in gesprek over zijn werk daar, de Albanese cultuur en natuur, en de mooie en minder mooie kanten van het land. Klik hier voor de informatie om terug te luisteren; zeker de moeite waard!

Journalist Sinan Can bezocht voor zijn reportages en documentaires diverse landen, voornamelijk in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Hij deed verslag van oorlogen en conflicten, en belichtte politieke en sociale ontwikkelingen. Ieder land heeft veel meer kanten. Die kanten komen aan bod in zijn radioprogramma Sinans Atlas, wekelijks te beluisteren in de nacht van zaterdag op zondag tussen 01.00 en 01.30 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

Er is een kort vraaggesprek opgenomen met de familie Van der Maas over hoe het hen vergaat nu zij weer (noodgedwongen) in Nederland zijn. Alhoewel zij al weer 2 maanden hier zijn, hebben veel mensen hen nog niet kunnen spreken omdat bij ons de kerkgang natuurlijk ook in deze tijd danig belemmerd is door de corona-maatregelen. Vandaar dit filmpje waarin zijn het één en ander vertellen over hun tijd in Nederland en wat zij zoal doen.

Dit filmpje is ook getoond in de kerkdienst van zondag 21 juni.

Zoals bekend is de familie Van der Maas al weer ruim 2 maanden in Nederland, na door de GZB te zijn gerepatrieerd uit Albanië. Inmiddels gaat ook Albanië weer langzaam 'open' en wordt ook zichtbaar dat de schade door de corona-crisis in Albanië zeer groot is.

Veel mensen werkten zonder contract en zijn nu werkloos. Zij hebben geen geld om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. En dit heeft weer gevolgen voor de middenstand (restaurants, winkeliers, etc) waardoor ook zij in de problemen komen.

Aad van der Maas zou maart jl. naar Bosnië gaan om gesprekken te voeren over een nieuw programma van de GZB. Zijn taak om een mannengroep in een Albanees kerkje te leiden, zou daardoor een keer door een deelnemer worden overgenomen. Aad en die deelnemer hadden alles samen uitvoerig voorbereid, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Twee dagen van tevoren gingen alle grenzen dicht, er werd een lockdown afgekondigd en alle kerkelijke bijeenkomsten werden verboden.

U heeft kunnen lezen dat de familie Van der Maas vanwege de situatie met het corona-virus door de GZB zijn 'teruggehaald' naar Nederland (ees ook dit bericht) In Albanië zijn niet veel besmettingen maar de gezondheidszorg is daar niet zoals in Nederland. Vandaar dat de familie Van der Maas, zonder hondje Lizzy, nu in een tijdelijke woning verblijft. Maar het betekent zeker geen vakantie!

Aad doet - nu noodgedwongen online - zijn werk voor de bijbelschool ISTL in Tirana: het begeleiden van studenten, lessen voorbereiden en geven, etc. Ook de begeleiding van de 12 kerken in Albanië en Kroatië en de ondersteuning van de zendingswerkers in de regio vindt nu online plaats.