• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In de dienst van 28 februari zal Ds. mw. L. van der Laan uit Bennekom voorgaan.
De dienst is live vanaf 10:00 uur te volgen en uiteraard ook nog op een later tijdstip terug te kijken/luisteren, via (klik op plaatje):

🎥    of    🎧

40 dagen wildernis

Alles over de veertigdagentijd

Ben je op zoek naar inspiratie voor deze bijzondere periode voor Pasen? Debijbel.nl (NBG) heeft voor jou blogs en leesplannen verzameld, in één handig overzicht.
Ga naar de site van Debijbel.nl voor allerlei informatie over de veertigdagentijd.

Kijk hier over de veertigdagentijd kalender

     Naar de site van deBijbel.nl     

Wat is Alpha Jongvolwassenen?
Alpha Jongvolwassenen is een serie online bijeenkomsten waarin je samen met leeftijdsgenoten het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. 

Elke Alpha behandelt een video over het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’.
Je kijkt de video lekker vanaf je eigen bank of stoel met de link die we je toesturen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Op woensdag 17 februari (Aswoensdag) start dit jaar de veertigdagentijd (ook wel vastentijd of lijdenstijd).

In deze periode bezinnen we ons in voorbereiding op Pasen. De lijdenstijd eindigt een aantal weken later op Stille Zaterdag.
Op deze pagina vind je allerlei artikelen over de betekenis van de veertigdagentijd én tips hoe je je in deze periode kunt bezinnen.

Vanuit de PKN (Petrus) is er een veertigdagenkalender gemaakt om iedere dag even stilgezet te worden. 

Op zondag 21 februari is de diaconale collecte bestemd voor ’t Swanenburghshofje, een vrijwilligersorganisatie met ongeveer 60 medewerkers.
'Vanuit ‘t Swanenburghshofje bieden we laagdrempelige, psychosociale en maatschappelijke hulp. Ieder mens kan ergens in zijn of haar leven vastlopen door bijvoorbeeld relatieproblemen, rouw, een echtscheiding, het verlies van werk of het uit de hand lopen van schulden. En als er iets mis gaat, stapelen de problemen zich vaak op.

Wij hebben met veel plezier en een voldaan gevoel 70(!) paar schaatsen mogen verkopen vanuit de Rommelmarkt commissie en dit heeft het geweldige bedrag van € 910,= opgeleverd! Dit dankzij de door u ingeleverde schaatsen in de afgelopen jaren.

Dus bij deze de vraag om de schaatsen weer in te leveren als u ze niet meer gebruikt. Tevens kunt u dan gelijk het oude frituurvet en het oud- ijzer en snoeren meenemen en inleveren.

Dinsdagavond 16 februari was er een Bijbelleesavond met als thema: Wie is Jezus?

De inleiding van deze avond is hier (of hieronder) te bekijken via het YouTube kanaal van de Rank, en kan op elk moment door iedereen worden bekeken.

💡 Lees hier de tekst van de (uitgebreide) inleiding van ds Harald Overeem.
💡 En hier vindt u het werkblad.

Ook is er deze avond met elkaar (online) een aantal Bijbelteksten gelezen via ZOOM.

In de vergadering van 1 februari jl. heeft de kerkenraad het voorgenomen besluit genomen om de plaatselijke regeling aan te passen. De kerkenraad wil de manier waarop we ambtsdragers verkiezen aanpassen.

Tot nu toe maken we in De Rank gebruik van de kerkordelijke mogelijkheid om in afwijking van de normale procedure, te werken met een verkiezingsprocedure waarin gestemd kan worden op zogenaamde tweetallen.
In de aangepaste plaatselijke regeling gaan we uit van de standaardmethode uit de kerkorde. Met deze aanpassing is de procedure voor de ambtsdragerverkiezingen sterk vereenvoudigd.

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten