• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

De familie Van der Maas is vanuit onze gemeente uitgezonden naar Albanië. Vorige week is het land (opnieuw) getroffen door een zware aardbeving.
Hieronder een fragment uit de laatste Nieuwsbrief van de familie Van der Maas over deze aardbeving.

 

Aardbeving
Met een enorm gebulder werden we op dinsdagmorgen 26 november letterlijk uit ons bed geschud. Het was bijna 4 uur in de ochtend. Ons huis stond te trillen…..

U kunt nog meedoen met Expeditie Bethlehem op donderdag 19 december. 

De herberg mag dan al wel vol zijn, maar er is bij Expeditie Bethlehem in Waddinxveen nog volop plek voor de volgende figuranten:

De vier boeketten rondom het kruis samen met de kaarsen corresponderen met de overledenen uit onze gemeente. Om de gerbera en roos staan anthuriums. Deze vormen handen en dragen symbolisch het gehele stuk.
Wij worden door Gods handen gedragen. Op het kruis hangt een hart van bloemen. Jezus is gestorven voor onze zonde. Zo groot is zijn liefde. Voor ons allemaal.

Diaconale avondmaalscollecte op 8 december voor Care for Family

| “Van een uitkering kun je als gezin met drie kinderen moeilijk rondkomen.”
| “Soms is mijn geld op, zonder de uitdeeltas zou ik niets te eten hebben.”
| “Na de echtscheiding en andere gezinsproblemen komt deze hulp als geroepen.”
“Zonder deze hulp zouden we nog dieper in de put terecht zijn gekomen.”

Op donderdag 19 december vindt de vierde editie van Expeditie Bethlehem plaats.
Gratis tickets voor de wandeling kunnen vanaf 1 december via de website www.expeditiebethlehem.nl worden gereserveerd, uiteraard zolang de voorraad strekt.

Aad was van 26 oktober t/m 9 november op werkverlof in Nederland. Tijdens dit verlof heeft hij diverse presentaties gehouden in diverse kerken en heeft hij zichzelf gepresenteerd bij enkele bijeenkomsten binnen de Rank, zoals Follow me. Het is een zegen dat eind oktober 10 studenten van de bijbelschool waar Aad actief is zijn afgestudeerd. Dit seizoen hebben vele eerstejaars studenten zich gemeld.

De Reflector kidsclub is alweer een paar weken geleden van start gegaan. Gelukkig, want aanvankelijk was er geen leiding voor deze club. Toen bood Anouk van Dijk zich aan om leiding te worden. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

Heel enthousiast is ze samen met Jolanda Minnema het seizoen begonnen. Jolanda is bereid gevonden om tijdelijk het leidinggat op te vullen. Op dit moment is de club op maandagmiddag, maar dat kan eigenlijk niet zo blijven.

Evenals vorig seizoen gaan we ook komend jaar aandacht besteden aan Alo!Mik. Afgelopen seizoen hebben we met het ZWO jaarproject aandacht gevraagd voor de Roma’s in Tirana-Albanië.

Het is geweldig wat er al gebeurd is: Gezinnen van de vuilnisbelt naar een huis. Kinderen naar school en na schooltijd worden ze opgevangen in het wijkcentrum, krijgen daar een gezonde maaltijd en worden geholpen met huiswerk enzovoorts, zodat ze niet weer gaan bedelen en op straat zwerven. Ook de ouders worden geholpen.