• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Met vreugde en dankbaarheid kunnen wij u melden dat de beroepingscommissie op 11 juni de kerkenraad heeft geadviseerd om ds. Harald Overeem uit Boskoop te beroepen. Dit advies is door de kerkenraad van harte overgenomen. Aansluitend is samen met de Algemene Kerkenraad het besluit genomen op ds. Overeem een beroep uit te brengen.

Op zondagmorgen 16 juni is dit bericht voor de dienst afgekondigd. Na de dienst is tijdens een korte bijeenkomst meer informatie gegeven door de voorzitter van de beroepingscommissie, Adri Twigt en door Frank Bank, lid van het moderamen. Deze informatie is op te vragen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De vervolgstappen van het beroepingsproces kunt u ook hier vinden.

De beroepingscommissie

In het afgelopen seizoen hebben we met het ZWO-jaarproject aandacht gevraagd voor de Roma’s in Albanië. Er is al vaker over bericht: De Roma’s horen tot de allerarmsten en tot 2017 leefde de Roma gemeenschap in Tirana op de vuilnisbelt in erbarmelijke omstandigheden. De stichting Alo Mik! (Albanees voor ‘Hoi vriend’) werkt sinds 2004 samen met de Roma gemeenschap in Tirana. De christelijke stichting werkt vanuit het geloof dat in Gods ogen ieder mens waardevol is.

Collectedoel 7 juli
Inloophuis Domino is een unieke huiskamer! U kunt vrijblijvend binnenlopen voor een kop koffie of thee, een gezellig praatje, een spel of zomaar. U kunt komen en gaan wanneer u wilt. Het inloophuis organiseert ook allerlei activiteiten.

  • Maaltijd 
    Het inloophuis serveert vier keer per week een warme maaltijd. Dit is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 17.30 uur. Een maaltijd kost € 3,70. Opgeven kan via de telefoon, voor 16.00 uur. Vanaf 15.00 uur zijn we open voor een kopje koffie of thee.

Misschien heb je bij het zien van de aanhef zoiets als; dat is niets voor mij en toch… 

Ik zocht verdieping in het geloof en een vrijheid zodat ik mijzelf kon en mocht zijn. Na een heftige en emotionele periode was ik mijzelf een beetje kwijtgeraakt. Hoe nu verder. Ik was opzoek naar de antwoorden bij God, maar ik kreeg geen rust en daardoor ging ik nog meer twijfelen; zit ik wel op de goede weg?

Terugblik Rommelmarkt
Op 11 mei werd de jaarlijkse Rommelmarkt van De Rank gehouden. We mogen terugkijken op een geweldige dag; het weer, de sfeer, de inzet en het resultaat waren om dankbaar voor te zijn. Met betrekking tot die opbrengst heeft onze penningmeester, Ben den Ouden, overuren gemaakt en alles exact uitgerekend. De bruto opbrengst van de rommelmark is uiteindelijk € 12.566,= geworden!

Behoefte aan training
In januari heeft Aad een overleg georganiseerd voor 25 kerken uit het hele land. Waar lopen ze nu vooral tegenaan? Wat zijn hun uitdagingen, hun dromen? Er bleek met name behoefte te zijn aan goede training van gemeenteleden en leiders, aan het ontwikkelen van visie, aan diaconale steun, jeugdwerk en evangelisatie. In de komende maanden zal Aad een plan maken waarbij ongeveer 10 kerken worden ‘geadopteerd’.

De afgelopen weken heeft de beroepingscommissie intensief en zorgvuldig haar werk kunnen doen. We hebben daarbij ervaren dat de Geest ons nabij is geweest en ons tot nu toe geleid heeft.
Bijzonder is dan ook dat wij op het Pinksterfeest, waarop we met elkaar het feest van de Geest vieren, een mooie mededeling konden doen.

Op woensdagavond 5 juni hebben we op basis van alle informatie unaniem en met grote overtuiging het advies geformuleerd om één van de kandidaten met wie wij nader kennis maakten te beroepen. 

Alle Flessen verzamelen bij de Appie!
In de maand juni biedt de Albert Heijn in Waddinxveen de opbrengst van de flessenautomaat aan voor het project Fajara in Gambia, het project waar de groep jongeren van onder andere de Rank naar toe gaat. Een heel fijn aanbod natuurlijk!

Wij willen u graag vragen om vooral alle lege flessen of flesjes in te leveren bij de AH aan het Koningin Wilhelminaplein en het bonnetje te doneren voor onze reis.

Sponsor de werkvakantie van jongeren in Gambia

Klik voor meer info

Kerkdiensten

Activiteiten