• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • Snuffelmarkt 2019

The BlessBar
...is een plek waar jongeren vanaf 16 jaar samenkomen. Het is een gezellige plek waar, in ontspannen sfeer, lekker gekletst wordt.
...is door een groep jongeren, vanuit een christelijke visie opgezet. De groep zocht naar een plek om samen te komen. Gewoon voor de gezelligheid en om te lachen, maar ook om over serieuzere dingen te praten. Het is ons doel dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt.

Collecte 13 oktober
Op 13 oktober om 14.30 uur is de intrededienst van ds. Harald Overeem. Op zijn verzoek zal er in deze dienst gecollecteerd worden voor stichting De Wittenberg.
Bij deze stichting kunnen jongeren tussen de zeventien en vijfentwintig jaar terecht voor geestelijke retraite en bijbelstudies gedurende vijf maanden. Stichting de Wittenberg beschrijft zichzelf als een plek waar jongeren ‘de geestelijke accu kunnen opladen om daarna verfrist hun taken in deze wereld op te pakken.

Op zaterdag 2 november wordt weer de jaarlijkse Snuffelmarkt van De Rank gehouden in de hal en de aula van het Coenecoop College.

En ook dit jaar is er weer een ruime sortering te vinden van allerlei gebruikte, maar nog goed bruikbare, spullen. Zoals boeken en CD's, video's en DVD's, kleding, schoenen, curiosa en antiek, speelgoed en knuffels en kerst- en huishoudelijke spullen. Ook worden er weer handgemaakte handwerkjes verkocht en is er weer een 'groenmarkt' waar u naast planten ook bloemstukjes kunt kopen.

In 2001 gingen de clubs van De Rank voor de allereerste keer met elkaar een middagje op stap. We zijn bijna 20 jaar verder en gaan dus ook voor de 20e keer op pad met de jeugd uit De Rank, maar inmiddels ook met jeugd van buiten De Rank. Reden voor een feestje! Dat feestje gaan we geven in het weekend van 24-26 april (en dus niet 15-17 mei, zoals eerder gecommuniceerd).

We hopen dan met alle jeugd van groep 3 tot en met 15 jaar een geweldig feest te beleven op ons jaarlijkse kamp. Wij hebben er al ontzettend veel zin in! Zetten jullie het feestje ook in jullie agenda’s en op de kalender?

Graag neem ik u mee met deel 4 (verwijzing naar de eerste 3 delen, zie onder dit artikel) van de werkgroep Waddinxveen helpt Lesbos.

Allereerst willen we u hartelijk bedanken voor alle winterkleding die gebracht is in de loods op de Mercuriusweg 6. We zijn dankbaar voor de inmiddels 250 uitgezochte verhuisdozen vol. Ook is er al € 2253,26 overgemaakt op het rekeningnummer NL74.RABO.0306.6331.83 van Christian Refugee Relief (o.v.v Waddinxveen Helpt Lesbos), de organisatie (met ANBI status) waar we mee samenwerken.

Hoeveel nachtjes het nog slapen is voor het de dag is van de Snuffelmarkt weet ik niet, want ik weet niet wanneer u dit leest. Wel weet ik dat het op het moment van schrijven nog 35 nachtjes is.

Zaterdag 2 november zal de super gezellige Snuffelmarkt weer plaatsvinden in het Coenecoop College. Er is weer een ruime sortering te vinden van allerlei gebruikte, maar nog goed bruikbare, spullen. Zoals boeken en CD's, video's en DVD's, kleding, schoenen, curiosa en antiek, speelgoed en knuffels en kerst- en huishoudelijke spullen.

Op 21 september 2019 werd Tirana opgeschrikt door een heftige aardbeving: 5.8 op de schaal van Richter. Ook de naschokken waren heftig. Er was schade aan gebouwen en wegen. De paniek onder de bevolking was groot, maar er zijn gelukkig geen doden gevallen. Wel waren er ruim 100 gewonden. De scholen waren een aantal dagen gesloten, maar daarna werd het gewone leven weer opgepakt.

Dineke is na de zomer weer gestart met de Engelse lessen bij de naschoolse opvang van Alo Mik. Dit zijn individuele lessen, zodat er volop persoonlijke aandacht kan zijn voor iedereen. 

Op zondag 3 november om 16.00 uur is er in De Rank een kidspraise voor alle kinderen van de basisschool.
Het thema is #Doeslief. We gaan natuurlijk met elkaar zingen, bidden en luisteren naar een bijbelverhaal. Ook komen Joris en Roosje langs met het poppentheater.

Daarna mag iedereen kiezen uit diverse activiteiten zoals zagen, timmeren, schminken, bouwen, dierenmaskers maken, schilderen en nog veel meer.

Kerkdiensten