• Coenecoop College, locatie van De Rank

  • Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op zondag 5 juli was er Zingen op het plein. Met ruim 60 mensen werd op het plein van het Coenecoop College (eindelijk) weer gezongen.
Hieronder een video registratie:

Journalist Sinan Can bezocht voor zijn reportages en documentaires diverse landen, voornamelijk in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Hij deed verslag van oorlogen en conflicten, en belichtte politieke en sociale ontwikkelingen. Ieder land heeft veel meer kanten. Die kanten komen aan bod in zijn radioprogramma Sinans Atlas, wekelijks te beluisteren in de nacht van zaterdag op zondag tussen 01.00 en 01.30 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

De kerkdienst op 5 juli is een jeugddienst die zal worden geleid door Mw. Corine Zonnenberg. De dienst is in eerste instantie toegankelijk voor jongeren en wordt ook om 10:00 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal van De Rank: youtube.derankwaddinxveen.nl. Er is beperkte mogelijkheid om de dienst bij te wonen, in eerste instantie dus door jongeren. 

Materialen bij de dienst
🧒 Verwerking digitale kindernevendienst zondag 5 juli (vanaf vrijdag)

Er is een kort vraaggesprek opgenomen met de familie Van der Maas over hoe het hen vergaat nu zij weer (noodgedwongen) in Nederland zijn. Alhoewel zij al weer 2 maanden hier zijn, hebben veel mensen hen nog niet kunnen spreken omdat bij ons de kerkgang natuurlijk ook in deze tijd danig belemmerd is door de corona-maatregelen. Vandaar dit filmpje waarin zijn het één en ander vertellen over hun tijd in Nederland en wat zij zoal doen.

Dit filmpje is ook getoond in de kerkdienst van zondag 21 juni.

Hoi jongens en meisjes, raar hè, dat we elkaar nu niet elke week zien bij de kindernevendienst. We vonden het superleuk om een paar van jullie hoofden te zien zingen in het leukste kinderkoor van Waddinxveen, of misschien wel van de wereld. Als u dit gemist heeft, u kunt het filmpje nog hier bekijken.

Voor de kinderen van groep 6 is het nu wel erg raar afscheid nemen van de nevendienst, maar daar hebben we wat op bedacht. Begin juli hebben we een gezellige activiteit met deze groep kinderen en dan krijgen ze ook een afscheidscadeau. Als het goed is zijn alle kinderen van de nevendienst die na de vakantie naar groep 7 van de basisschool gaan hiervoor uitgenodigd.

Wat hebben we elkaar al een tijd niet gezien!! Maar regelmatig kom ik mensen tegen op straat en hebben we een kort of langer gesprek. Ook de tuin is een heerlijke plek om elkaar te ontmoeten. Maar ik verlang ernaar om elkaar weer in de kerk te kunnen zien en bij te praten onder de koffie na de dienst.

Maar wat hebben we het, ondanks alles, ook goed! Ik realiseer me dit steeds weer als ik denk aan al die mensen in andere landen waar veel armoede is.

Op zondag 21 juni is de diaconale collect voor ‘Opvang en hulp voor ontheemden’ in Colombia, een project van Kerk in actie. Ongeveer vier miljoen Colombianen zijn in eigen land op de vlucht voor geweld. Velen belanden in de sloppenwijken van Bogotá. Met hulp van de organisatie Mencoldes proberen zij een nieuw bestaan op te bouwen. Ook ontvangen zij psychologische hulp voor het verwerken van hun trauma's. Mencoldes geeft materiële en psychosociale hulp aan ongeveer dertig
tot veertig nieuwe gezinnen per maand en helpt vluchtelingen om een bedrijfje te beginnen als naaister, bouwvakker of monteur.

Aad van der Maas zou maart jl. naar Bosnië gaan om gesprekken te voeren over een nieuw programma van de GZB. Zijn taak om een mannengroep in een Albanees kerkje te leiden, zou daardoor een keer door een deelnemer worden overgenomen. Aad en die deelnemer hadden alles samen uitvoerig voorbereid, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Twee dagen van tevoren gingen alle grenzen dicht, er werd een lockdown afgekondigd en alle kerkelijke bijeenkomsten werden verboden.

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten