• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

  • moederdag-verwen-actie

Zondag 18 april werd er gedoopt in De Rank. Voor deze dienst werd ook een liturgische bloemschikking gemaakt. Hieronder de tekst bij deze bloemschikking.

In de schikking zien we drie witte rozen. Gijs wordt vandaag gedoopt in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest. De blauwe bloemen die Gijs symboliseert, worden omringd door kleine witte bloemen de gemeente. Ook de gemeente maakt deel uit van de geloofsopvoeding van Gijs. Met de doop ontvangt hij het teken van Gods onvoorwaardelijke liefde.

Helaas, de rommelmarkt op zaterdag 8 mei zal niet door gaan. Maar dat wil niet zeggen dat de evenementen-commissie dan stil zit.

Na de geslaagde 1.5 meter verwenactie van vorig jaar mei hebben we een variatie daarop bedacht: de Moederdag-Verwen-Actie.

Zondag 9 mei is het moederdag en wat is er leuker dan je moeder, of iemand anders die je lief vindt, te verwennen met een heerlijk ontbijt. En ja, doe er dan ook maar een bloemetje bij. En de netto opbrengst is bestemd voor het goede doel! 

Wat kan er besteld worden:

De Snuffelschuur zal voorlopig sluiten vanwege te weinig aanloop en verkoop. Binnenkort hopen we te kunnen communiceren hoe we verder gaan met de grote voorraad aan goederen/spullen die nu al anderhalf jaar in de voorraadschuur zijn opgeslagen. Houd dus de Zondagsbrief, website en De Rank-app in de gaten voor nadere berichtgeving.

De evenementencommissie en Familie Smit

Zondag 18 april is er een doopdienst die zal worden geleid door onze eigen predikant ds Harald Overeem. 
De dienst kan door een beperkt aantal gasten van de doopouders worden bijgewoond. De dienst is live vanaf 10:00 uur te volgen en uiteraard ook nog op een later tijdstip terug te kijken/luisteren, via (klik op plaatje):

🎥    of    🎧

💡 Lees hier de preeksamenvatting
🧒 Kinderen kunnen worden aangemeld voor de kindernevendienst via
       knd.derankwaddinxveen.nl

De avonddienst (18:30 uur) zal worden geleid door ds. René van de Loon uit Rotterdam. Voor deze dienst kunnen jongeren van 16-25 jaar zich aanmelden bij de leiding van Connect. Na deze dienst zal er een wandeling zijn voor de groep jongeren. Ook deze dienst is te volgen via Youtube en Kerkomroep.

In dit artikel brengen wij u weer op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de uitzending van de familie Van der Maas vanuit onze gemeente naar Albanië. Zij ondersteunen daar de lokale kerken in de groei naar volwassenheid, Aad geeft les op de bijbelschool in Tirana en ondersteunt ook de zendingswerkers in de regio, zoals in Kroatië, Bosnië, Tsjechië.

We hopen als land en als kerk langzaam maar zeker in een situatie te komen dat er weer meer mogelijk is.
Wat betekent dit voor de eredienst?

De afgelopen weken werd er gezongen door één zanger(-es); we kunnen dit nu uitbreiden naar twee.

De jeugdouderlingen en de diaconie zijn op zoek naar de eindexamenkandidaten van dit jaar.

Misschien zijn je examens al gestart, misschien starten ze binnenkort. Al met al een spannende periode....
Dus doe jij dit jaar eindexamen van de middelbare school of ken je iemand die dit gaat doen? Dan horen wij dit graag!

In de paasdienst werd er gecollecteerd voor het werk van de familie Van der Maas in Albanië. Er werd in de dienst een video getoond waarin een aantal mensen uit Albanië aan het woord komt om te vertellen wat Pasen (voor hen) betekent.

De video is hieronder nog(maals) te bekijken.

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten