• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In Kompas en eerdere Zondagsbrieven heeft u al kunnen lezen over ‘Samen Geloven’. Hierin werd ook een quickscan aangekondigd over dit onderwerp.
In deze quickscan willen we onderzoeken welke overtuigingen en verlangens er zijn als het gaat om het contact met personen met een migratieachtergrond.*

De scan bevat een aantal vragen en stellingen over vijf thema’s: theologische overtuigingen over verschillende culturen, overtuigingen ten aanzien van migratie en de samenleving, het contact leggen met mensen van een andere cultuur, overtuigingen ten aanzien van intercultureel kerk zijn en de participatie van verschillende culturen in de kerk.Elk thema heeft vier stellingen.

U geeft een 1 als de stelling helemaal niet van toepassing is en een 5 als de stelling past. U doet dit voor iedere stelling twee keer. De eerste keer voor u persoonlijk en de tweede keer geeft u aan wat u denkt dat de heersende overtuiging in onze gemeente over het algemeen is.
Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Klik op onderstaande link om de quickscan te openen:

Quickscan voor de leden van wijkgemeente De Rank in Waddinxveen ]

U kunt de scan tot en met 28 augustus invullen.

Op zondag 3 september organiseren wij na de ochtenddienst en koffie een gemeentebijeenkomst waarbij we onder het genot van een klein hapje met elkaar onze gedachten willen delen over de uitkomsten van de quickscan. Deze bijeenkomst zal uiterlijk 13.30 uur afgelopen zijn. Zet het vast in uw agenda.
Op basis van de uitkomsten van de quickscan en de gesprekken tijdens de gemeentebijeenkomst hopen we te ontdekken waar verlangens, kansen of uitdagingen liggen als het gaat om geloofscontacten met migranten. Ook zullen we proberen een visie te formuleren of en hoe we als De Rank ‘Samen geloven’ kleurrijk vorm kunnen geven.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Namens het Samen Geloven team
Jeroen van Gent, missionair ouderling