• Banner Welkom in De Rank
  • Coenecoop College, locatie van De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op de valreep kregen we bericht vanuit Noah's Ark. Tamara, onze contactpersoon in Oeganda, mailde dat er twee weken geen internet was. In verband met de verkiezingen was het internet namelijk platgelegd. Maar net voordat we een bericht voor Kompas moesten inleveren, kregen we een mail. Tamara vertelt daarin dat er veel onrust was in Oeganda. Veel mensen durfden niet op pad te gaan en veel kinderen kwamen daardoor later voor hun therapeutische voeding. Gelukkig zijn de verkiezingen bijna ten einde en men hoopt dat nog meer onrust uit zal blijven.

Ook de coronacrisis doet nog steeds veel kwaad. Veel mensen zitten zonder werk en hebben ook amper te eten. Het is echt een 'struggle for life'. Hierbij een bericht dat Tamara ons stuurde over baby Margaret:

'Slechts anderhalve kilo, maar een wereld van verschil. 'Snel, haast je naar het ziekenhuis, want binnen 20 minuten leeft je dochter waarschijnlijk niet meer’. Dat waren de woorden waarmee de moeder van Margaret vanuit een andere kliniek naar ons verwezen werd. Het meisje was ernstig ondervoed en uitgedroogd. Al een week lang had ze diarree en wilde ze niks drinken. Al anderhalve dag had ze niet geplast. De situatie was inderdaad zorgelijk, al probeerden wij de moeder vooral moed in te praten en hoop te geven. Nadat de nodige testen waren gedaan, werd ze opgenomen, bij ondervoede kinderen is het altijd lastig om genoeg vocht toe te dienen omdat iets te veel geven ook gevaarlijk is. We plaatsten een sonde en zo konden we haar langzaam voeden. Die nacht was spannend, zowel de verpleegkundige als de arts waren er niet zeker van of ze de morgen zou halen. Maar wonder boven wonder leek de behandeling aan te slaan. Ze begon weer te plassen, de diarree nam af en we kregen zelfs een klein lachje.

Het duurde ruim 3 weken voordat ze zelf weer genoeg kon drinken, maar een maand na opname kon ze eindelijk naar huis. Alhoewel het inmiddels echt goed ging, is het altijd spannend om te zien hoe het thuis verdergaat. Daar ging het namelijk de eerste keer ook helemaal mis. Twee weken later kwam ze terug, Margaret was bijna een kilogram aangekomen en zag erg goed uit. En Margarets moeder heeft het weer
over: als Margaret later groot is.'

Men is erg blij met de steun vanuit De Rank! Er is al een prachtig bedrag bij de ZWO binnengekomen. Vooral de kerstactie heeft een mooi bedrag opgeleverd! Totaal was er begin januari al € 8.200,- voor de ondervoedingskliniek. Wat een geweldig bedrag! We willen u, mede namens Noah's Ark, hartelijk bedanken voor al uw giften. Hier kunnen veel kinderen en gezinnen mee geholpen worden! U kunt uw giften blijven overmaken op rekening NL10 RABO
0373.7095.44 t.n.v. ZWO De Rank met vermelding Ondervoedingskliniek Noah’s Ark.

Verder kregen we van Sabine Molenaar bericht dat zij vorig jaar met studiegenoten bij Noah's Ark is geweest. Zij hebben toen diverse souvenirs vanuit Oeganda meegenomen om te verkopen ten bate van Noah's Ark. Door de coronacrisis zijn er nu echter weinig mogelijkheden voor maken op de site www.niemand-iemand.nl. Daar kunt u de souvenirs zien en bestellen. Ook kunt u rechtstreeks contact met Sabine opnemen, 06-55921875. De opbrengsten van de souvenirs zullen ten goede komen aan Noah's Ark algemeen.
Van harte aanbevolen!

   

De ZWO-groep

Coronavirus

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten