• Liturgisch centrum Ontmoetingskerk

 • Inrichting Ontmoetingskerk

 • Inrichting Immanuëlkerk

 • Liturgisch centrum Immanuëlkerk

Kerkomroep

Opnames uit de Ontmoetingskerk.
Opnamedatum wordt hieronder twee keer getoond: de ene is met video, de andere alleen met geluid.

----------------------
Privacy Verklaring

Op donderdag 1 februari werd de vrachtauto geladen.

De inhoud bestaat uit scootmobiels, rolstoelen, rollators, douchestoelen, tilliften, kleding, luiers, verbandmiddelen en 3696 blikjes tonijn, 3696 bakjes met noedels. Tonijn en noedels bestemd voor het front, gemakkelijk mee te nemen en warm te maken. Daarnaast bestond de lading uit 8310 kg bloem, cakemix, pasta, energiedrank, soep en afbakbroodjes. Bestemd voor voedselpakketten, uit te delen in het oosten van Ukraïne.

Maandag 5 februari.

Om 7 uur starten we de vrachtauto en begint onze reis. Verwachte aankomst in Vyshgorod (20 km boven Kiev) op woensdag.

Onzeker is hoeveel tijd de grens Polen/Ukraïne ons zal kosten. We hebben wel een voorrangsregeling, maar dan nog. Dinsdagmiddag zijn we aan de grens en na 7 uur mogen we verder. Woensdagmorgen beginnen we aan de etappe naar Kiev en eind van de middag worden we verwelkomd door onze vriend Mykola Kolisnichenko (Kolja voor familie en vrienden). Hij brengt ons naar Lebedivka (Zwanendorp), nog 20 km verder omhoog langs een enorm stuwmeer in de rivier de Dnjepr. De auto wordt veilig geparkeerd en wij worden gefêteerd op een gastvrij Oekraïens maal.

Na een rustige nacht zonder al te veel verstoring gaan we donderdagmorgen de auto lossen. Met de aanwezige heftruck en de hulp van een team is het al snel gebeurd. Alles wordt in de loods gebracht en het uitpakken en uitzoeken wordt gestart.

Middag en avond brengen we door met onze vrienden en worden we wederom getrakteerd op een maaltijd en vele geschenken. Een geweldige gastvrijheid en dankbaarheid. Ons doel is bereikt: een beetje bemoediging en wat spullen met de boodschap dat we aan jullie denken.

Op vrijdag beginnen we aan de terugreis. Die verloopt niet geheel zonder hobbels. Protesterende Poolse boeren blokkeren de grens en uiteindelijk moeten we een andere grens nemen. Het kost ons een dag!.

Ook de Pools/Duitse grens wordt geblokkeerd door boeren en dat gaat iets minder vertragend. Na anderhalf uur file rijden zijn we over de grens. Op dinsdag rond de middag zijn we weer in Waddinxveen. Auto wassen, stofzuigen, leeg maken en inleveren, en onze missie zit erop.

Dank aan allen die op welke wijze dan ook hebben bijgedragen.

 • Speciaal degenen die in de voorbereiding hebben gezorgd dat alle technische zaken in orde zijn gemaakt. Henry, Peter, Nico, jullie waren geweldig.
 • Ook dank aan Henry en Anita, Ton en Alice, Arjan en Netty, die ruimte beschikbaar stelden om alle ingezamelde goederen te stallen.
 • Kors en Bas bedankt voorhet beschikbaar stellen van plaatmateriaal om in de auto een tweede vloer te maken.
 • Steven en Josë die kaas en stroopwafels meegaven om te delen.
 • De vier Hervormde wijkgemeenten die een collecte hielden waardoor heel veel voedsel kon worden aangekocht.
 • De Remonstrantse Gemeente die nog een half jaar wil collecteren voor het project.
 • Dank aan Christian Refugee Relief die vrachtauto beschikbaar stelde.

Kortom, iedereen die een steentje heeft bijgedragen, hartelijk dank.

Het was een voorrecht om dt te mogen doen en we hebben ons steeds beschermd en bewaard gevoeld onderweg. Zelfs mochten we een engel ontmoeten die, verkleed als Ukraiens douaneofficier, de tijd nam om ons op de terugweg te helpen een goede grens te vinden.


Nog steeds kunt u ons steunen. Er blijft nog een financieel gaatje open. U kunt dat doen door uw bijdrage te storten op banknummer: NL85 RABO 03737095 52 t.n.v. diaconie PGWaddinxveen o.v.v. Mobility4Hope

Kerkdiensten

Zondag 28 apr 2024

Immanuëlkerk
 • 09:00 ds. C. de Jong, Houten

Zondag 5 mei 2024

Immanuëlkerk
 • 11:00 ds. C.C.A. Melgers

Donderdag 9 mei 2024

Ontmoetingskerk
 • 09:30 ds. C.C.A. Melgers, Hemelvaart van de Heer

Zondag 12 mei 2024

Ontmoetingskerk
 • 11:00 pastor M. Lems-Groeneweg, Nieuwerkerk a/d IJssel

Zondag 19 mei 2024

Ontmoetingskerk
 • 11:00 ds. C.C.A. Melgers en pastor M. Sonneveld, Pinksteren

Activiteiten