• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Droge Rivierbeddingen - Bron van Water
In de vorige Kompas hebt u kunnen lezen dat er in Kenia gebeden wordt om toestemming voor nieuwe dammen. Die toestemming zal er wel komen, maar het kan altijd even duren voor die toestemming er ook is.
We zagen op de foto in de vorige Kompas hoe men hand in hand aan het bidden is. Wat prachtig! 

Zondag 5 maart heeft Wim Adam bij het kindermoment verteld over het project in Kenia. Een kruiwagen en schep had hij meegenomen, omdat de kinderen daarvoor sparen.
Aan het begin van de 40-dagentijd hebben de kinderen een spaarpotje meegekregen om ook thuis te kunnen sparen. Bijvoorbeeld door een klusje te doen of flessen in te leveren en het geld in het spaarpotje te doen. Met Pasen hebben de kinderen de spaarpotjes weer meegebracht. En als ze het vergeten zijn kan het ook nog de week erna. Fijn dat de kinderen ook meedoen! En alle beetjes helpen! Ook de jongeren hebben gespaard voor Kenia. Met de actie ‘Vlammen voor dammen’ hebben zij 24 uur gevast. Geweldig dat jullie dit hebben gedaan! Er is een geweldig bedrag bij elkaar gebracht, € 5.043,-! Fantastisch! Heel hartelijk bedankt!

Vanuit Kenia ontving Wim Adam twee bedankjes. De eerste hebben we vertaald: 

“Ik ben zo ontroerd door de toewijding en gulheid van deze jongeren om impact te hebben op de levens van hen die wonen in deze droge gebieden. Namens onze gemeenschappen breng ik onze dankbaarheid over aan allen. Moge Gods goedheid en zegen hen ten deel vallen!

Groeten, Sylvester”

Het andere bedankje plaatsen we in het Engels. Er staat een vraag in aan de jongeren:

“I have been touched by the love and commitment of youth in your church for fasting 24 hours to raise money for dams. This is a great sacrifice. May God bless them! I suggest that one time they come to see the water project and work with our youth in dam construction”

Dit zijn bedankjes van medewerkers van NACODEV de stichting in Kenia. Ze zijn gestuurd aan de bestuursleden van AgriNextLevel.

Paasgroetenactie
Zondag 26 maart, tijdens de gemeentezondag is ook de Paasgroetenactie gehouden. Dit keer voor jongeren die in de jeugdgevangenis Teylingereind te Sassenheim verblijven. De jeugd van de clubs en de kindernevendienst hebben kaarten gekleurd en ook zijn er kaarten bijgekocht. Fijn dat veel gemeenteleden na de dienst iets op een kaart hebben gezet. De 130 kaarten zijn afgeleverd bij Teylingereind en zijn daar voor Pasen aan de jongeren uitgedeeld. Een groet van hoop voor deze jongeren. Ook is in de dienst voor hen gebeden.
Dank aan allen voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
De ZWO-groep