• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op zondag 19 februari is er een extra collecte voor noodhulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Syrië. De collecte-opbrengst zal door de diaconie worden verdubbeld!

Op 6 februari werd Syrië getroffen door twee allesverwoestende aardbevingen. Kerken vangen zoveel mogelijk dakloze mensen op en voorzien hen van maaltijden, medicijnen en dekens. Vanuit het noodhulpprogramma dat in Syrië al jarenlang actief is, ondersteunt Kerk in Actie deze lokale kerken maximaal.
Van een bloedige burgeroorlog naar een diepe economische crisis naar twee allesverwoestende aardbevingen. Syrië overkomt ramp op ramp. In Syrië hebben ruim 2500 mensen deze ramp niet overleefd. Er zijn duizenden gewonden. Veel gebouwen zijn ingestort, onder andere in de stad Aleppo.

De ramp gebeurt terwijl de weersomstandigheden belabberd zijn: er valt sneeuw, regen en het is koud. Kerken vangen zoveel mogelijk dakloze mensen op en voorzien hen van maaltijden, medicijnen en dekens. Anderen krijgen dakzeilen waarmee ze zich in hun beschadigde huis zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen neerslag en kou.

Als diaconie hebben we besloten voor een extra noodhulp collecte op zondag 19 februari. Elke euro die u geeft zullen wij als diaconie verdubbelen (tot een max van Euro 3.000).
Zo helpt jouw bijdrage:

  • 30 euro: een hygiënepakket voor 2 personen
  • 50 euro: een dag eten en drinken voor een getroffen familie
  • 75 euro: dekens en matras voor dakloze Syriërs

Kerk in Actie werkt in Syrië, niet in Turkije. Daarom vragen we je hulp voor de slachtoffers in Syrië. Uiteraard gaan onze gebeden net zo hard uit naar de getroffen bevolking van Turkije.

U vindt deze extra noodhulpcollecte vanaf zondag 19 februari ook in De Rank-app en op collecte.derankwaddinxveen.nl. En u kunt uw bijdrage natuurlijk ook al storten op de rekening van de diaconie (NL54 RABO 0373 7095 28) t.n.v. Diaconie De Rank, onder vermelding van ‘Aardbeving Syrie’.

Alvast bedankt,
de Diaconie