• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Na een goed bezochte eerste Paulus-avond in de Morgenster, hopen we volgende de tweede te houden. Collega Willem Maarten Dekker zal ingaan op de mystiek van Paulus. Wat dit is?

Eerst maar een citaat:
‘Paulus is een mysticus. Wat is mystiek? Mystiek is overal aanwezig, waar een mens de scheiding tussen aards en bovenaards, tijdelijk en eeuwig als overwonnen beschouwt en zichzelf beleeft als iemand die overgegaan is naar het bovenaardse en eeuwige (terwijl hij nog in het aardse en tijdelijke staat).’

Zo begint het beroemde boek 'De mystiek van de apostel Paulus' van Albert Schweitzer. Het verscheen in 1930 en is nog steeds de moeite van het lezen meer dan waard.
Wanneer Schweitzer spreekt over de mystieke kant van Paulus’ denken dan heeft hij het vooral over de term: in Christus zijn. Paulus gebruikt deze regelmatig in zijn brieven. We gaan na wat die frase betekent en hoe dit doorwerkt in andere thema’s van zijn brieven.
Ook vragen we ons af of Paulus zelf mystieke ervaringen heeft gehad en hoe hij daarmee omging.

Van harte welkom op deze avond in de Immanuelkerk, 20.00 (19.45 inloop) – 21.45 uur. Deze avond zal verder gevuld worden met muziek, met koffie of thee en een vraaggesprek.
Voorbereiding is niet nodig. Als je de vorige keer erbij bent geweest, hoef je je ook niet op te geven. Als je je niet eerder hebt aangemeld, dan vragen we je dat nog wel even doen, zodat je ook de overige informatie via email kunt ontvangen.

Ds Harald Overeem

PaulusRembrandt (1633 of 1635) - bron Wikipedia