• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Gemeentereis Albanië/Kosovo
Zoals reeds eerder met u gecommuniceerd organiseert de GZB een reis voor gemeenten die betrokken zijn bij het werk van de GZB in Albanië. Deze reis staat gepland van D.V. 23 september t/m 3 oktober 2022. Deze reis is geschikt voor alle leeftijden en zoals het er nu naar uitziet zullen de kosten rond de € 800,- p.p. zijn. Spreek lokale Christenen, bezoek de ruige natuur en mooie stranden, ontmoet zendingswerkers, biedt hulp in een lokale zigeunerkerk en bezoek ruïnes, dorpjes en steden. Het zou mooi zijn als het reisgezelschap zal bestaan uit mensen van de diverse kerken die de familie van der Maas en Aad zijn werk in Albanië een warm hart toedragen.

Op moment van schrijven hebben zich al 3 gemeenteleden van de Rank aangemeld voor de reis. Hoe mooi zou het zijn om u zich bij hen te voegen.

U kunt zich t/m eind maart nog aanmelden! Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie of bekijk meer informatie op de website van de GZB.

Aad in Bosnië-Herzegovina & Waddinxveen
Behalve het zendingswerk in Albanië en Kosovo, is Aad zoals u weet ook betrokken bij het GZB-werk in de regio Oost-Europa. Hij begeleid de GZB-zendingswerkers in die regio en heeft contacten met lokale kerken en organisaties, waarmee wordt samengewerkt.
In oktober 2021 bracht Aad een bezoek aan Bosnië-Herzegovina. Overal waren nog de gevolgen te merken van de oorlog uit de jaren ’90 van de vorige eeuw. Aad is ook bij de symbolische brug van Mostar geweest. De beroemde Stari Most brug. Aan de ene kant van de stad wonen Bosnische moslims. Aan de andere kant Kroatische katholieken. Deze brug uit 1556 stortte in na raketbeschietingen in 1993. Later werd de brug weer herbouwd en is het een Unesco-monument geworden. De spanningen tussen de bevolkingsgroepen bestaan helaas nog volop.
Als GZB proberen ze met de kleine protestantse kerkjes in Bosnië samen te werken en hen te bemoedigen. Mostar heeft ook een kleine bijbelschool. Begin maart tot eind maart 2022, hoopt Aad in Nederland te zijn om te werken, maar ook om zijn gezin weer te zien, tevens staat er op de planning dat Aad met zijn medewerker Elti Bodinaku, Nederland in Mei 2022 aandoen. 

Stand van zaken fondsenwerving
In 2021 hebben we het mooie bedrag van € 26.294,- toegezegd gekregen en ontvangen. Het aantal vaste gevers is 43 en deze brengen maandelijks het bedrag van € 857,- bij elkaar. Dank u nogmaals hartelijk voor uw giften om zodoende het werk van Aad van der Maas in Albanië mogelijk te maken. 

Betrokkenheid vanuit De Rank
Meer nieuws, foto’s en informatie over hoe u kunt meeleven, meebidden en meegeven en hoe u de Nieuwsbrieven kunt ontvangen vindt u op de website en op gzb.nl/famvdmaas.  
Een gift voor de familie Van der Maas kunt u ook rechtstreeks overmaken naar de GZB op rekeningnummer: NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen, o.v.v. “TFC Aad en Dineke van der Maas”.

De Thuisfrontcommissie
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.