• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

In het licht van de versoepelingen die op de persconferentie van 14 januari zijn aangekondigd, is er ook in ons kerkelijk leven weer meer mogelijk. Graag zetten we het voor u op een rij:

❖ het jeugdwerk kan weer opgestart worden. Denk aan de clubs, maar ook de crèche, kindernevendienst en de basiscatechese.
❖ voor de ochtenddiensten van 23 en 30 januari schalen we het aantal gemeenteleden op naar 30, exclusief medewerkers. Ook voor de avonddiensten vanaf 30 januari geldt dit maximum.
❖ In de komende diensten mogen door de aanwezigen drie coupletten meegezongen worden (verspreid over de dienst: bij aanvang, na de preek, bij het slotlied).
❖ De avonddiensten gaan vanaf 30 januari weer beginnen.

Uiteraard houden we ons aan de basismaatregelen: 1,5 meter afstand, een mondkapje bij binnenkomst en thuisblijven bij corona gerelateerde klachten. Het is ook nog steeds nodig om je aan te melden voor de kerkdiensten: dit geldt zowel de ochtend- als de avonddienst. Zodra op basis van nieuwe richtlijnen een grotere verruiming van het aantal kerkgangers mogelijk is zullen wij dit zo spoedig mogelijk doorvoeren.

We hopen hiermee dat we de blik naar voren kunnen richten. Het kerkelijk leven heeft in de afgelopen twee jaar onder druk gestaan, maar daar was ook altijd de invloed van Gods Geest die ons vasthield en meenam door de tijd. In dit spoor willen we verder gaan.

De kerkenraad