• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

A.s. zondag 5 december is het 2e advent en wordt de ochtenddienst geleid door onze eigen predikant ds. Harald Overeem.
? Lees hier de preeksamenvatting

Van harte welkom in deze dienst!

In verband met de corona maatregelen is er geen avonddienst!
Neem de aangescherpte corona maatregelen in acht - zie hier.

Aanmelden voor de ochtenddienst kan hier en de diensten worden ook uitgezonden via Youtube en Kerkomroep. Bij goed weer is er na de ochtenddienst gelegenheid om buiten koffie of thee te drinken en na te praten.

✒ Aanmelden voor de ochtenddienst

Bij de dienst
Zondagmorgen op de tweede Adventszondag lezen we uit Ruth 2. Dit sluit aan bij het project van de kindernevendienst. Het Bijbelboek Ruth vertelt een verhaal over migratie, keuzes, gastvrijheid, geloof, onzekerheid. Hoe oud deze geschiedenis ook is, het leven van Ruth - en van Boaz, van Naomi, van Orpa, van Elimelech - kan op verschillende punten voor ons zeer herkenbaar zijn. Het tweede hoofdstuk beschrijft een kantelmoment in het leven van Ruth. Als buitenlandse weduwe komt zij in Israël aan. Weliswaar ‘onder de hoede’ van Naomi, maar hoe zal zij ontvangen worden? Hoe zullen anderen naar haar kijken en op haar reageren? Dit tweede hoofdstuk kan ons helpen om onszelf te verplaatsen in de ander, een mens van vlees en bloed, die haar thuisland heeft achtergelaten en niet weet wat de nabije toekomst gaat brengen. Dit tweede hoofdstuk kan ons ook spiegelen wanneer we naar de houding en het handelen van Boaz kijken – hoe zouden wij reageren?
In deze dienst geven we aandacht aan de Arabischtalige pioniersgroep waar De Rank bij betrokken is. Zo zal ik een van hen interviewen en zal een ander bij het gebed betrokken worden. Hieronder lees je er meer over.
Van harte welkom bij deze dienst.
ds Harald Overeem

De Arabische pioniersgroep

Wij, Lamaii en Klazina, zijn sinds dit jaar betrokken bij het Arabische pioniersgroep. Maar wat is dat eigenlijk? De Arabische pioniersgroep is ontstaan vanuit de Stichting Geloofsinburgering (surf eens naar www.geloofsinburgering.nl). Om de vluchteling, soms onze buren, een welkom te heten, hen te helpen in te burgeren, met name op geloofsgebied. Lamaii komt uit Irak, weet wat vluchtelingen meemaken en hoe lastig het is om in Nederland ook kerkelijk in te burgeren. Met elkaar willen we hen daarbij helpen en thuis te laten voelen.
De Rank ondersteunt de Arabische pioniers groep in gebed en financieel. In de nabije toekomst mogelijk op meer fronten. Er zijn in Waddinxveen en in Gouda veel Arabisch sprekenden (surf eens naar www.icugouda.nl), sommigen zijn eenzaam en willen dolgraag Nederlanders leren kennen. We hopen door deze verbinding dat er mooie contacten uit voortkomen. Zijn er verschillen tussen Nederlanders en medelanders? Ja natuurlijk, echter…
Er zijn verschillen in taal, in cultuur, in nationaliteit, maar onze identiteit is Christus. Deze identiteit verbindt ons. Wij kunnen familie voor onze medelanders zijn, zodat ze zich thuis voelen en we een warm gezin zijn. Laten we daarvoor gaan!

Inzameling van de gaven
U kunt aan de collectes van deze zondag geven via collecte.derankwaddinxveen.nl of De Rank-app. Ook kunt u uw gaven overmaken. Het collectebedrag wordt dan met een verdeelsleutel 55%-45% bestemd voor respectievelijk de diaconie en Kerkbeheer voor onze eigen wijkgemeente. Van harte bij u aanbevolen! Lees hier over hoe u een bijdrage kunt overmaken

[ ? Lees hier alle informatie over de corona maatregelen in De Rank ]