• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

UITGESTELD - Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen wordt een nieuwe datum voor deze thema-avond gepland

Op woensdag 17 november 2021 zal Ds. René van Loon uit Rotterdam een lezing verzorgen over "De toekomst van de kerk".

Het jaarthema van de protestantse kerk is: 'Van U is de toekomst'. Dat is ook de titel van de nieuwe visienota die vorig jaar door de synode is aanvaard. 'De toekomst van de kerk - en van onze wereld - is immers niet aan ons, maar aan God: van U is de toekomst' zo staat te lezen in de inleiding op de visienota. Daarbij is genade de grondtoon. We leven met open handen.

Op deze tweede avond in een serie van vier met als thema 'van U is de toekomst' staan we stil bij 'de toekomt van de kerk'.

Als je om je heen kijkt in de kerk in Nederland en in West-Europa, krijg je op veel plaatsen de indruk dat die toekomst erg somber is. Veel kerken lopen leeg en kerkgebouwen worden gesloten, gesloopt of verkocht aan projectontwikkelaars. Toch zijn er op veel plaatsen kerken te vinden die juist groeien en bloeien. Juist met het oog op de toekomst is het zeer de moeite waard om goed te kijken wat er op die plaatsen gebeurt.

Over deze kerkelijke plekken, waar 'lente' te zien is, schreef René van Loon een boek: Lente in de kerk.
Hij bezocht een heel aantal gemeentes en interviewde leiders en gemeenteleden. Tenslotte trok hij tien conclusies die van belang zijn voor de breedte van de kerk, juist als het gaat om de toekomst.

Over deze thema's hoopt René van Loon een inleiding te houden, die kan dienen als een opmaat tot gesprek. Vervolgens zal ds. Willem Maarten Dekker een korte "tegenlezing" houden.

Gezien de onlangs genomen coronamaatregelen van de regering vragen wij u zich van tevoren aan te melden voor deze bijeenkomst. Dat kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mocht de avond gezien eventuele aanscherpingen niet door kunnen gaan, dan ontvangen de mensen die zie zich hebben aangemeld bericht.

De avond is in de Immanuelkerk, Prinses Beatrixlaan 2, Waddinxveen.
Om de onkosten te bestrijden wordt er aan het eind van de avond een collecte gehouden.

De avond start om 20.00 uur (koffie vanaf 19.45 uur) en na de lezingen en korte pauze is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en het stellen van vragen.

Wij zien ernaar uit u te ontmoeten.

Het bestuur van de Confessionele Beweging, afd. Waddinxveen e.o.,
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Ds. René van Loon
Ds. René van Loon (1966) groeide op in Werkendam en Baarle-Nassau en studeerde van 1984 tot 1989 economie in Rotterdam. Na zijn studie ging hij werken voor IFES-Nederland, een landelijke koepelorganisatie van christelijke studentenverenigingen. Dat deed hij tien jaar lang, intussen studeerde hij in deeltijd theologie in Utrecht. In 1999 werd hij voorganger van de Hervormde wijkgemeente Schollevaar (Ontmoetingskerk), eerst als kerkelijk werker en vanaf 2001 als predikant. Veertien jaar bleef hij werken en wonen in Schollevaar, totdat hij in 2013 de overstap maakte naar Rotterdam. Daar is hij nu predikant van de Hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam-Centrum. 
Schrijven is een passie van hem. Niet alleen schrijft hij elke week een preek, die gepubliceerd wordt op de website van de kerk www.samaritaan.org, hij schrijft ook boeken en columns in het blad IDEA. Wat hij vooral mooi vindt, is het doorgeven van verhalen, uit de Bijbel en ook uit het dagelijks leven. Zowel in zijn preken als in zijn boeken zijn dan ook heel wat verhalen te vinden.

Aanvang van de avond is 20.00 uur (koffie vanaf 19.45 uur) en de locatie is de Immanuelkerk, Prinses Beatrixlaan 2, Waddinxveen.

 

De Volgende bijeenkomst staat gepland op:
- Woensdag 26 januari 2022: 'De toekomst van Israël', spreker Marleen van der Louw. Deze avond vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Waddinxveen.

Neem ook een kijkje op onze website: cvwaddinxveen.webnode.com