• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Hoi allemaal,
Wat hebben we al een vast plekje in de kerk, vind je ook niet? Aan het begin van de dienst zitten we op de banken achterin de kerk en later zitten we voorin de kerk. Dat is fijn voor de mensen die thuis meekijken, dat zij ons zien zitten tijdens het  kindermoment! Jong en oud, we horen allemaal bij de gemeente van God. 

In de kindernevendienst vertellen we nog één verhaal over Jakob, daarna gaan we lezen uit een ander Bijbelboek, Zacharia. Het laatste Bijbelboek van het Oude Testament. Daarin ziet Zacharia wonderlijke visioenen.

In dit visioen krijgt Zacharia een boodschap van God waarin Hij zichzelf laat zien zoals Hij is. Het is een spannende tijd voor het volk Israël, ze keren terug uit de ballingschap en God geeft in de visioenen van Zacharia troost en bemoediging. We lezen
dat God wil helpen en kan helpen, omdat hij machtig is. Dit geeft óns de kracht om ook anderen te helpen. 

Gods kracht ontdekken we soms in kleine dingen, waarvoor we Hem kunnen danken. Hij verlost van de boze. Van Hem is de macht… De tempel in Jeruzalem wordt herbouwd en dat verwijst weer naar de komst van de Messias, Jezus.

Na het Bijbelverhaal kiezen we voor knutselen of een spel. Zo leren we elkaar op een andere manier kennen en bekend maakt bemind. 

Lijkt het u of jou wat om eens per 6 weken tijdens de dienst met de kinderen op te trekken, meld u dan aan als medewerker voor de kindernevendienst 
Dat kan door ons aan te spreken of een berichtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wil je alleen met een project voor Kerst of Pinksteren helpen, dan kan dat ook. 

We hopen jullie weer te zien bij de kindernevendienst!

Groetjes,
Joyce en Marion