• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

De schikking is gemaakt bij Hebreeën 11:1: Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien.
Harald vertaalde dit in de preek met: ‘Het geloof viert de werkelijkheid van waarop we hopen.’

In deze schikking komt veel in drieën want 3 is het getal van volmaaktheid: de Drie-eenheid Vader, Zoon en Heilige Geest.

Er zijn 3 kleuren verwerkt in de schikking:

  • Wit is de kleur van reinheid en vreugde
  • Groen is de kleur van geloof en hoop
  • Rood staat voor liefde en de Heilige Geest 

In het uitbundige, feestelijke boeket vallen een paar bloemen op:

De 3 witte rozen symboliseren de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

De rode bloemen die op vlammetjes lijken symboliseren de belijdenis. De bloemen heten ‘Gloriosa’, wat ‘Eer’ betekent. Door voor Hem te kiezen hebben de nieuwe lidmaten God eer bewezen. De vorm en de kleur verwijzen naar de vlammen die te zien waren boven de hoofden van de apostelen op het eerste Pinksterfeest toen zij vervuld werden van de Heilige Geest.

Ook is er groene hedera, klimop, verwerkt, dat altijd naar het licht groeit en nooit zijn kleur verliest. Dit staat voor geloof en hoop. 

Naast het boeket staan 8 witte kaarsen, voor ieder nieuw lidmaat één, verbonden door het groene lint met de paaskaars. Ze waren al verbonden met God door de doop maar met dit ‘Ja’ onderschrijven en versterken zij deze verbondenheid.
De kaarsjes zijn omwikkeld met hedera en een takje met 3 rode vruchtjes van een ander klimplantje. Rood? Ja zeker, ze zijn rood. Dat is de werkelijkheid waarop we mogen hopen In de loop van de tijd zal dit werkelijkheid worden.

Spoiler alert: in de loop der tijd zullen de groene bolletjes rood kleuren ?

 

Nog enkele foto's van de schikking: