• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

...ben je dan de hele tijd aan het bidden?  Nee…

Nog één week, dan komen op heel veel plekken mensen bij elkaar om op de bres te staan voor vervolgde christenen.

De centraal hervormde gemeente heeft toestemming gegeven om de kerkzaal in de Morgensterkerk te gebruiken. Dat is echt fijn want dat is een mooie ruimte. En zeg nou zelf, de kerk ís toch bij uitstek een ‘huis van gebed’.
Er komt een spreker van Open Doors langs, geschatte tijd rond middernacht. Deze reist het hele land door om plekken te bezoeken waar gebeden wordt voor de vervolgde kerk. Zo’n spreker heeft zelf vervolgde christenen gesproken en bemoedigd. De verhalen zijn indrukwekkend.

Ben je dan de hele tijd aan het bidden? Nee, er is veel afwisseling door filmpjes, gebed, een lied of een creatieve vorm. Daarna kom je bemoedigd thuis en heb je ondervonden dat jouw gebed echt merkbare invloed heeft op de levens van de vervolgde broers en zussen ver weg. Op de website https://www.meerinwaddinxveen.nl/ houden we je op de hoogte. Daar kun je je ook aanmelden voor een of meerdere tijdsblok(ken), tussen 22:00 - 6:00. Met een maximum van 50 bezoekers. Tussentijds weg gaan kan natuurlijk wel. Wat zou het mooi zijn als we de hele nacht door een ketting van gebed maken. Ten slotte overbodig om te noemen maar ik doe het toch: ‘We houden ons nog steeds aan de coronamaatregelen.’

Namens de interkerkelijke gebedswerkgroep Waddinxveen,
Netty Berkouwer