• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Aanstaande zondag begint om 10:00 uur de Kompasdienst waarin ds. Harald Overeem en ds Gerard van Viegen voorgaan. De dienst wordt gehouden in het Coenecoop College waarvoor een groep ouderen uit 't Spectrum en De Rank is uitgenodigd.
? Lees hier de preeksamenvattingen.

In de avonddienst om 18:30 uur gaat ds. Pieter van der Ende uit Rijnsburg voor. 
Beide diensten worden ook via Youtube en Kerkomroep uitgezonden. 

? Kinderen kunnen worden aangemeld voor de kindernevendienst in de ochtenddienst via knd.derankwaddinxveen.nl

Bij de diensten
Op deze morgen vindt de Kompasdienst plaats. Vorig jaar sloegen we deze over. Nu zijn we dankbaar dat deze dienst kan doorgaan. Met gemeenteleden uit beide wijken, ambtsdragers uit beide wijken én twee predikanten. Dit laatste levert ook twee preken op. U
boft maar!
Het thema dat centraal staat: lente in de kerk. Zowel vorig jaar als dit jaar heb ik het mensen een paar keer horen zeggen. Midden in de lockdown zeiden zij: het wordt toch echt weer lente. Daar zit iets hoopvols in, iets sprankelends. Zou dat met de kerk ook zo zijn?
Dat we niet blijven steken in een gure herfst of een barre winter, maar dat er lente op komst is?
Het wordt toch echt weer lente. Wij hebben daar geen invloed op. Wat de kerk betreft is dat lastig –
komt er niet van alles tot stand vanwege de volhardende en creatieve inzet van mensen. Zeker!
Toch zit er een diep geheim in de komst van de lente. Zij is een geschenk, zij valt ons toe. Het geheim van de kerk is de trouw van God, de gave van de Geest en de liefde van Christus.

's Avonds  hoopt dominee Pieter van der Ende uit Rijnsburg bij ons voor te gaan. Onlangs verzorgde hij een mooie dienst op Stille zaterdag. Nu is hij weer fysiek in ons midden. Gezegende diensten gewenst.
ds Harald Overeem

Inzameling van de gaven
U kunt de collectes van deze zondag vinden in De Rank-app en er ook via de app aan geven. 
Ook kunt u uw gaven overmaken op rekeningnr: NL51.RABO.0373.7316.98 tnv CvK Protestantse Gemeente te Waddinxveen. Het collectebedrag is met een verdeelsleutel 55%-45% bestemd voor respectievelijk de diaconie en Kerkbeheer voor onze eigen wijkgemeente. Van harte bij u aanbevolen! Lees hier over hoe u een bijdrage kunt overmaken.

Virtueel koffiedrinken na de dienst
Na de dienst is er de mogelijkheid om met elkaar 'virtueel koffie te drinken' en na te praten. Klik hier voor meer informatie.

[ ? Lees hier alle informatie over de corona maatregelen in De Rank ]