• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Zondagmiddag om 15:00 hebben we ze uitgezwaaid. De 2 chauffeurs, Henk en Arjan kropen de cabine in van de enorme vrachtwagen met aanhanger. Deze was tot de nok toe gevuld met hulpgoederen. Er kon echt geen stukje zeep meer bij.

De heren hadden er zichtbaar zin in. 'Eindelijk is het zover', zeiden ze." Na een berg papierwerk en vergunningen van de vervoersorganisatie te hebben doorgeworsteld hebben we toestemming gekregen om te gaan". Na luid getoeter en gezwaai ging het gas erop. Die zijn weg. Echter na 20 minuten kregen ze een lekke band. Dat probleem is te verhelpen en na 1,5 uur vervolgden ze hun weg.

Duitsland, Oostenrijk, Italie en in Ancona de ferry op. Een hele belevenis. In Athene aangekomen werden ze uit de rij gehaald om de auto te wegen.......véél te zwaar."Daar staat een boete op, zei de beambte van € 30,00 euro."
De mannen zouden geen ondernemers zijn om dat aan te vechten. En ze kregen het voor elkaar om zonder boete verder te gaan.

Op het moment dat ik dit schrijf liggen ze op een strandje na een duik in de Middellandse zee te hebben genomen. Wel verdiend. De aanhanger is gelost op Chios en zaterdag vertrekt de pont naar Lesbos. Eind volgende week hopen ze terug te keren in Nederland. Foto's en meer informatie worden ook gedeeld op de Facebookpagina Waddinxveen helpt Lesbos.