• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Hoe gaat dat nu verder met de ambtsdragersverkiezingen? 
Allereerst hartelijk dank voor de ingeleverde formulieren met namen! De ingeleverde namen zijn in een lijst verwerkt en daarbij is aangegeven of de opgegeven mensen belijdende leden van De Rank zijn. Aangezien dit proces veel werk geeft, wordt ik hierbij geholpen door Ida Molenaar. Daarna wordt de lijst door de pastoraatscommissie bekeken. Soms zijn de persoonlijke omstandigheden zo, dat het niet goed is om iemand te benoemen.

Vervolgens wordt uit de overgebleven namen op de kerkenraadsvergadering van 23 maart de lijst samengesteld waaruit u de ambtsdragers kan kiezen. De leden die op deze lijst staan krijgen hiervan bericht. Zondag 29 maart worden de namen waaruit gekozen kan worden bekend gemaakt en op zondag 19 april kunt u dan daadwerkelijk stemmen. De leden die benoemd worden krijgen hiervan (telefonisch) bericht. Zondag 25 april wordt de uitslag bekend gemaakt in de zondagsbrief. Daarna krijgen de benoemde personen de benoemingsbrief overhandigd en hebben ze de tijd om hierover na te denken, te bidden en hun antwoord te geven. Dit antwoord wordt uiterlijk 17 mei verwacht. Op zondag 24 mei leest u dan de uitslag in de zondagsbrief. Mochten er dan nog vacatures open zijn dan wordt er een tweede ronde gehouden. Als u hier vragen of opmerkingen over hebt, spreek mij dan gerust aan. 

Wat houdt het ambtsdrager zijn nu eigenlijk in?
Binnenkort zijn er ambtsdragersverkiezingen en kan het zijn dat jouw/uw naam op de lijst komt. Wat dan? Sommigen zijn bekend met het ambt in de kerk, velen ook helemaal niet. Om een goed beeld te geven van wat een ambt nu inhoudt, van je vraagt maar ook wat het je oplevert is er op 29 maart een informatiemoment na de ochtenddienst. De huidige ambtsdragers zijn daar aanwezig om uitleg te geven over het ambt, vragen te beantwoorden en uit te leggen waarom zij zelf ambtsdrager zijn. Iedereen is hiervoor van harte welkom, maar zeker degenen die op de verkiezingslijst staan. 

De hierboven genoemde data kunnen worden gewijzigd, mocht dit nodig zijn, als gevolg van de maatregelen rondom het Corona virus.

Eric Begeer, scriba