• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Reactie van de Roma gezinnen uit Tirana
In de vorige Kompas hebben we geschreven over de opbrengst van de kerstactie. Het prachtige bedrag van ongeveer € 3.000,- is door u bij elkaar gebracht. Ook is toen beschreven wat er voor de Roma-gezinnen mee gedaan is. De gezinnen waren enorm blij met alles!  Binnen Alo!Mik is men bezig met een verslag, film of foto’s en we hopen daar bij de volgende collecte voor Alo!Mik, op zondag 1 maart, iets over te kunnen laten zien. Deze week kregen we foto’s van Roma’s met de kerstkaarten die we gestuurd hebben.

U ziet er hieronder twee.

Daarbij kregen we ook bedankjes van een paar gezinnen en kinderen. Een paar reacties (vertaald door Dineke):

  • Van Samet: “Dank jullie wel voor de dekens, want nu kan ik warm slapen en heb ik het niet koud meer”. 
  • Greisi schrijft: “Heel veel dank voor de dekbedden en voor de andere dingen. Ik hou veel van jullie”.
  • Amelia: “Heel erg bedankt voor de hulp die jullie hebben gegeven. Het is echt een wonder. Liefs van Amelia”. 

Zo waren er meer reacties. Mooi om te zien en te horen dat ze blij zijn met alle hulp en ook God daarvoor danken. Mede namens hen willen we u hartelijk bedanken voor al uw giften! 

Kalenders voor de lijdenstijd
De laatste jaren hebben we kalenders van TEAR verkocht voor de aanvang van de 40-dagentijd. De laatste jaren merkten we dat er minder enthousiasme was voor deze kalender en hebben we dan ook al een paar jaar kalenders overgehouden. Daarom hebben we besloten dit jaar geen kalenders te bestellen. Als u de kalender van TEAR wel wilt gebruiken, dan kunt u deze zelf bestellen bij TEAR voor € 3,95 (klik hier). 
Ook de PKN heeft een kalender om te gebruiken in de 40-dagentijd. U kunt er één gratis bestellen via deze website

Zo zijn er diverse kalenders en boekjes die te gebruiken zijn in de 40-dagentijd. Bij boekhandels kunt u ze ook vinden. Kijk wat het best bij u en uw gezin past.

ZWO commissie
We zijn blij u te kunnen melden dat er  nieuwe leden bij zijn gekomen. De ZWO commissie bestaat nu uit de volgende personen: Esther Tromp, Freek Vroegindeweij, Hans Wineke, Klasella Alons, Margreet Bank, Pia van der Vloed en Teunie de Kruijf.
Wanneer u vragen hebt of meer wilt weten over de ZWO kunt u hen altijd aanspreken.

Teunie de Kruijf