• Banner Welkom in De Rank
 • Coenecoop College, locatie van De Rank
 • Liturgisch centrum De Rank, wit

 • Liturgisch centrum De Rank, paars

Veel diaconale collecten hebben een directe bestemming, maar we hebben ook algemene collecten voor de diaconie. Dit geld gebruiken we onder andere voor lokale (nood)hulp.

P.S. Voel u trouwens vrij om contact op te nemen met de diaconie of één van de vertrouwenspersonen van de Rank als u in financiële nood zit.

We hebben als diaconie het beleid om niet te veel geld op te sparen. Het geld moet naar de juiste doelen, zodat daar goed werk mee gedaan kan worden. Toch hebben we ondertussen meer geld in kas dan dat ons beleid is. We willen daarom een ‘Steentje bijdragen’ actie organiseren waarin u / jij mee mag bepalen welke instelling / project we gaan ondersteunen.

De ‘Steentje bijdragen’ actie verloopt in 3 fasen:

 1. Indienen van doelen
  Ieder gemeentelid kan instellingen / projecten voorstellen om in aanmerking te komen voor een geldbedrag. Misschien weet u een goed doel (dichtbij of ver weg) dat wel wat financiële steun kan gebruiken?
  Stuur dan het liefst zo concreet mogelijke informatie over het doel (bijv. inclusief een link naar website) en een motivatie waarom u / jij vindt dat de Rank dit zou moeten ondersteunen voor 23 september naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Oranjelaan 12.
 2. Project selectie
  Ik zal samen met enkele gemeenteleden een éénmalige commissie vormen om uit deze ingediende projecten een top-3 te maken. Hierbij wordt o.a. gekeken naar diversiteit van de projecten, waarborg dat geld op juiste plek komt (bijv. ANBI certificering), motivatie van het gemeentelid, etc.
 3. Stemmen
  Alle gemeenteleden krijgen daarna de mogelijkheid om op de top-3 te stemmen. De geldbedragen worden daarna verdeeld over de projecten van resp. meeste tot minste stenen bedragen van €1.750, €1.250 en €750.

Namens de diaconie van de Rank,
René Tromp

Corona richtlijnen

Klik hier voor meer informatie en 
veelgestelde vragen over het
coronavirus en De Rank.

Meer informatie

Kerkdiensten