• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Zoals u in Kompas hebt kunnen lezen, hopen we in de dienst van 30 augustus het Avondmaal te vieren.

In de afgelopen maanden kon deze viering tot tweemaal toe niet doorgaan. Dat was voor velen een vreemde ervaring, omdat juist daar het hart van het Evangelie klopt.
Toen we met elkaar besproken of we tóch weer het Avondmaal zouden vieren zeiden we ook: zou het wijs zijn om het een tijdje uit te houden zonder viering? Die vraag hebben we open en eerlijk in ons midden gelegd. Tegelijk vroegen we ons ook af: kunnen we in deze tijd een vorm vinden om het Avondmaal met elkaar te houden?

Die vraag hebben we positief beantwoord. Juist in de viering van het Avondmaal weten we ons verbonden met Christus en met elkaar – of we nu thuis zijn, of aanwezig in de Coenecoop College. Dat we niet met de ‘gehele’ gemeente bij elkaar zijn, is geen belemmering voor deze viering. Juist in deze verwarrende en complexe tijd vieren we tóch dat Jezus Christus de nabije is, de bevrijdende en de verbindende.

Samen met de diakenen hebben we een tekst geschreven voor hen die thuis het Avondmaal willen meevieren (klik hier om te lezen/downloaden). Uiteraard bent u vrij daar wel of geen gebruik van te maken. Wie nog suggesties heeft voor aanvullingen, laat het ons gerust weten.

Voor wat betreft de concrete vorm van de viering: we hebben gekozen voor een ‘lopende’ viering. Op aangeven van diaken en koster lopen gemeenteleden (met voldoende afstand van elkaar) naar voren om in een open hand een stukje brood aangereikt te krijgen en zelf een bekertje wijn te pakken. Met brood en wijn gaan allen weer naar hun zitplaats. Op aangeven van de predikant nemen we brood en wijn tot ons.

Met grote aandacht zullen we ervoor zorgen dat brood en wijn op de tafel ‘coronaproof’ zullen worden klaargezet.
We zien uit naar en bidden om een gezegende dienst.

Namens de diakenen,
ds Harald Overeem