• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Op 19 januari collecteren we voor het studentenpastoraat in Rotterdam, dat sinds enkele jaren weer bestaat. Voor veel jongeren is hun studententijd een ‘scharnierfase’ in hun leven. Allerlei vragen over geloof dienen zich aan. Veel studenten hebben moeite met prestatiedruk en keuzestress. Het studentenpastoraat bouwt een netwerk op van kerken in Zuid-Holland en Zeeland, christelijke studentenverenigingen en universitaire studentbegeleiders van de Erasmus Universiteit, om contact te krijgen met studenten.

Dit werk wordt deels  gefinancierd door de PKN en deels uit giften. Als diaconie willen we hier graag aan bijdragen. 

Op 26 januari zal er worden gecollecteerd voor de werkgroep ‘Waddinxveen helpt Lesbos’. Deze werkgroep is opgericht door Arjan Berkouwer, Jaap Bartelmeijer, Anneke Compagne, Henk Asscheman en René Tromp. Deze werkgroep heeft een stichting gezocht en gevonden waar ze mee willen samenwerken. Deze stichting heet Christian Refugee Relief (CRR). De stichting heeft al een netwerk en ook een ANBI status. Zij beheert de rekening van de werkgroep. De stichting verzorgt ook de reizen en de transporten van de hulpgoederen. Dit gebeurt ongeveer 10 keer per jaar. De werkgroep ‘Waddinxveen helpt Lesbos’ is in november meegegaan om te helpen en gaat in mei zelf een transport verzorgen. De opbrengst van deze collecte zal worden gebruikt voor het verzorgen van het transport (€ 6.000,-) en daarnaast voor het kopen van de benodigde goederen bij de plaatselijke middenstand. Mooi om zo als gemeente deze werkgroep te steunen! 

Op 2 februari is de collecte bestemd voor Noah’s Ark. Noah’s Ark is een interkerkelijke Christelijke organisatie in Oeganda. Zij richt zich op het helpen van de meest kwetsbare kinderen in de samenleving en de gemeenschappen die het meest onder armoede te lijden hebben, zodat dit ten goede komt aan de hele omgeving en het land als geheel. Adriënne van Drunen uit Waddinxveen werkt in Oeganda voor deze stichting. Wij bevelen alle bovengenoemde collectes van harte bij u aan.

De diaconie