• Banner Welkom in De Rank
  • Liturgisch centrum De Rank, wit

  • Liturgisch centrum De Rank, paars

Ook na de laatste berichten is er weer veel gebeurd op het schip. Hier in Brazilië zijn we gemiddeld 2 weken in een haven in plaats van, zoals we in andere landen deden, 4 weken. Hierdoor gebeurt er in een korte tijd heel veel in een haven.

Iets wat ik hier kan uitlichten is één van onze grotere doelen. Vanuit het schip worden er meerdere stappen genomen wanneer we in een haven aankomen. Ten eerste krijgen we uiteraard bezoekers aan boord en praten we veel met mensen, maar
wat men van buitenaf niet ziet, is dat we ook veel met lokale kerken praten. We geven advies over hoe ze meer mensen kunnen bereiken en we brengen de kerken in contact met elkaar.

Ook hebben we evenementen aan boord waar de kerkleiders voor uitgenodigd worden. Tijdens deze evenementen krijgen ze beter overzicht van wat er gebeurt in de omgeving. 

Daarnaast trainen we ze ook om nieuwe kerken op te richten, zodat er een actieve verspreiding van het geloof is. We proberen de passieve kerken zonder zustergemeentes actief te maken, door hen te helpen zendelingen uit te zenden en nieuwe kerken te starten. Op het schip doe ik nu ook een korte, maar intensieve Kairos cursus die daar verder op in gaat. De Kairos cursus is een cursus die uitlegt hoe evangelisatie het best aangepakt kan worden, welke strategieën gebruikt worden, wat de geschiedenis van het geloof is en hoe we ons kunnen klaarmaken om overal evangelist te kunnen zijn; actief in het zendingsveld of gewoon thuis in je eigen omgeving. Deze cursus wordt volgens mij ook in Nederland aangeboden, dus als je  geïnteresseerd bent, voel je vrij om er informatie over op te vragen.

Gebeds- en nieuwsbrief
Wilt u meer lezen over alle ervaringen van David? Regelmatig worden gebedsbrieven en nieuwsbrieven gestuurd vanuit het TFT. U kunt zich daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dank- en gebedspunten
Wilt u mee bidden en danken met en voor David?
Dank…

  • dat David weer een jaar ouder heeft mogen worden
  • voor de steun die hij vanuit familie, vrienden en de gemeente mag ontvangen
  • voor een goede gezondheid

Bid…

  • voor de lokale kerken, dat zij sterk mogen worden om mensen op Jezus te kunnen richten
  • voor de stad Salvador, waar zoveel dingen gebeuren die niet tot eer van God zijn
  • voor een voorspoedige reis naar de komende havens en een gezegende tijd op deze plekken

Financiën en acties
In de afgelopen periode hebben mensen planten kunnen bestellen, waarbij de opbrengst voor David is. Met deze actie is ruim € 300,- opgehaald, we zijn erg dankbaar en blij met de mensen die op deze manier een bijdrage hebben willen leveren! Door Nico Kerkhoff is een mooie jaarkalender gemaakt, die wij mogen verkopen voor € 10,- per stuk. Het is maar een beperkte oplage, dus wees er snel bij.

Wat de financiën betreft: er is een stabiele financiële basis. Diverse acties en (maandelijkse) donaties hebben ertoe geleid dat nu bijna 2/3 van het totale bedrag binnen is, namelijk € 19.781,-. Hier zijn wij erg dankbaar voor. Echter betekent het wel dat we er nog niet zijn en er nog 1/3 van het totaal van € 31.646,- nodig is, om David de komende tijd te kunnen blijven ondersteunen in zijn werk op de Logos Hope.

Donaties, zowel eenmalig als regulier, zijn van harte welkom op NL13 RABO 0114 2329 38 t.n.v. Operatie Mobilisatie o.v.v. Support David Begeer. Met kleine acties als taarten bakken en stroopwafels verkopen, proberen we ook geld binnen te halen. Taarten kunnen in allerlei soorten en maten gebakken worden, in overleg is er veel mogelijk, dus laat zeker weten waar uw voorkeur ligt! Bestellingen kunnen gedaan worden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Oliebollenactie
De oliebollenactie van 2018 was een groot succes. We gaan deze actie herhalen, alleen in een wat andere opzet. De oliebollen worden gebakken op de Smitshoeve bij Gerrit en Hannie, Henegouwerweg 100 (bij het grote witte bord met reclame voor aankoop openhaardhout). De oliebollen kunnen opgehaald worden op dinsdag 31 december (oudejaarsdag) van 11.00 tot 14.00 uur Neem daar de tijd voor, want er staat koffie, thee of warme chocolademelk klaar. Samen met een oliebol kost u
dat € 1,25. Dat de oliebollen van goede kwaliteit zijn, weten we uit ervaring, want ze worden gebakken door de bakkers van de Rommel- en Snuffelmarkt. We bakken alleen op bestelling, maximaal 700 kunnen we er bakken, dus wees er snel bij. We bakken ze met en zonder krenten en rozijnen. De oliebollen kosten € 1,- per stuk. Tegen betaling van € 1,50 en bij een minimale bestelling van 10 oliebollen kunnen ze thuisbezorgd worden. Maar het is natuurlijk gezelliger als u ze zelf af komt halen en van onze ‘gezelligheidsservice’ gebruikmaakt. Zondag 8 en 15 december delen we de bestelformulieren uit. Deze kunnen tot uiterlijk zondag 22 december ingeleverd worden. 

Het thuisfrontteam voor David en zeker ook David zelf is heel blij wanneer deze actie weer net zo zal slagen als vorig jaar.

Het TFT David Begeer